Tyrkisk fjernsyn: Opptak viser menn frakte bort Khashoggis likdeler

En tyrkisk fjernsynsstasjon har publisert opptak som viser menn bære det som angivelig er den drepte saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggis likdeler.

En tyrkisk fjernsynsstasjon har publisert opptak som viser menn bære det som angivelig er den drepte saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggis likdeler. Opptaket er fra et overvåkingskamera og er blitt publisert av fjernsynsstasjonen Al-Haber.

En tyrkisk fjernsynsstasjon har publisert opptak som viser menn bære det som angivelig er den drepte saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggis likdeler. Opptaket er fra et overvåkingskamera og er blitt publisert av fjernsynsstasjonen Al-Haber.

Opptaket er fra et overvåkingskamera og er blitt publisert av den regjeringsvennlige fjernsynsstasjonen A Haber. Opptaket viser tre menn som bærer fem kofferter og to store svarte bager om bord på en minibuss ved det saudiarabiske konsulatet i Istanbul og deretter ankommer en garasje ved konsulboligen.

Med henvisning til ikke navngitte tyrkiske kilder får TV-stasjonen A Haber opplyst at Khashoggis parterte kropp var fordelt i koffertene og bagene.

Konsulboligen ligger ikke langt unna det saudiarabiske konsulatet der 59 år gamle Khashoggi ble drept 2. oktober i fjor.

Tyrkiske kilder har tidligere hevdet at Saudi-Arabia sendte et team på 15 menn som etter å ha kvalt Khashoggi på konsulatet, parterte ham. Deretter skal likdelene ifølge meldinger i tyrkiske medier, ha blitt løst opp i syre.

Ingen levninger av Khashoggi er funnet, til tross for søk foretatt av tyrkiske myndigheter både på konsulatet og i konsulboligen og andre steder.

Den tyrkiske TV-kanalen som har publisert videoen, tilhører samme mediekonsern som avisen Sabah, Turkuvaz Media Group. De har stått bak en rekke avsløringer og lekkasjer i Khashoggi-saken.

Jamal Khashoggi

Den saudiarabiske journalisten, Jamal Khashoggi, ble drept etter at han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet i Tyrkia 2. oktober i fjor.

Foto: Virginia Mayo / AP

Saudi-Arabia innrømmet at han ble drept på konsulatet

Khashoggi var kritisk til Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman, og han skrev for The Washington Post. Han ble drept på konsulatet i Istanbul da han skulle hente papirer i forbindelse med et planlagt giftermål med sin tyrkiske forlovede.

CIAs etterforskning tyder på at drapet fant sted etter en direkte ordre fra kronprins Mohammed bin Salman, ifølge The Wall Street Journal.

SAUDI-ACADEMY

Saudi-Arabias mektige kronprins, Mohammed bin Salman, er anklaget for å ha hatt en sentral rolle i drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

Foto: HANDOUT / Reuters

Dagen Jamal Khashoggi ble drept, skal Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman, flere ganger ha vært i kontakt med personen som koordinerte drapshandlingen.

I timene før drapet skal Mohammed bin Salman ha sendt minst 11 beskjeder til mannen.

Saudi-Arabia innrømmet etter hvert at Khashoggi ble drept på konsulatet, men har avvist påstander om at landets kronprins Mohammed bin Salman beordret drapet.

Myndighetene i Riyadh har imidlertid sagt at 21 personer er pågrepet i forbindelse med drapet. Tyrkia har bedt om å få utlevert 18 mistenkte, blant dem de 15 fra den antatte dødsskvadronen.

Les mer: – Hvis Mohammed bin Salman ble satt foran en jury, ville han blitt dømt i løpet av 30 minutter

Les mer: Hjelpeorganisasjoner: – USA må stanse militærstøtten til Saudi-Arabia

SISTE NYTT

Siste nytt