Tyrkias statsminister: – Bryllupsbomberen var kanskje ikke et barn likevel

Ifølge Tyrkias statsminister Binali Yildirim er det ikke fastslått med sikkerhet at personen som utløste en bombe i et kurdisk bryllup i Gaziantep, var et barn, slik president Erdogan har sagt. Det melder BBC.

Bryllupsbombing i Tyrkia

Slektninger sørger over Kumri Ilte, ett av ofrene for bryllupsbombingen. 54 personer ble drept i eksplosjonen under det kurdiske bryllupet i Gaziantep, sør i Tyrkia lørdag kveld.

Foto: OSMAN ORSAL / Reuters

President Recep Tayyip Erdogan sa søndag at selvmordsbomberen som rammet en bryllupsfeiring i Gaziantep var et barn mellom 12 og 14 år.

Disse opplysningene trekkes nå tilbake av statsminister Binali Yildrim. Han sier det er høyst usikkert om det var et barn.

– Vi vet ennå ikke hvem som er gjerningsmannen, sier Yildirim under et regjeringsmøte mandag, ifølge BBC.

Han sier at den tidligere uttalelsen fra Erdogan var «gjetning» basert på vitneutsagn.

Presidenten kom med påstanden under en direktesending på nasjonal TV, NTV, i Istanbul søndag ettermiddag.

Medieforbud

Erdogan har lagt skylden på terrorgruppen IS for å ha stått bak eksplosjonen som drepte 54 personer. 69 personer skal ha blitt såret, 17 av dem alvorlig. Terrorgruppa har så langt ikke bekreftet at de står bak.

Både brudeparet og gjestene var kurdiske, og noen av dem var medlemmer av det prokurdiske partiet HDP, som den tyrkiske regjeringen mener står i ledtog med Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), som har sin egen milits og er forbudt i Tyrkia.

Tyrkia har innført et midlertidig medieforbud på dekningen av angrepet mens etterforskningen pågår, ifølge AP.

Dette gjør det vanskelig for pressen å dekke saken siden mye av informasjonen som kommer ut er styrt og kontrollert av tyrkiske myndigheter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt