NRK Meny
Normal

Tyrkia overleverer død russisk pilot

Piloten som døde da Tyrkia skjøt ned et russisk jagerfly tidligere i uken, blir overlevert til Russland, opplyser tyrkiske myndigheter.

Mideast Turkey Syria Plane

KUTT NED: Det russiske flyet ble skutt ned tirsdag denne uken.

Foto: Uncredited / Ap

Tyrkias statsminister, Ahmet Davutoglu, sier piloten ble hentet fra Syria til Tyrkia på lørdag, og at liket blir behandlet i henhold til russisk-ortodokse tradisjoner.

– Piloten som mistet livet da jagerflyet krenket tyrkisk luftrom ble hentet ut av Syria lørdag, sa Davutoglu i Istanbul søndag morgen før han reiste videre til et møte med EU-ledere i Brussel.

Davutoglu sa også at lignende hendelser oppstå på nytt, og at det derfor er nødvendig å få på plass et system der informasjon blir delt og koordinert for å hindre nye episoder.

Russiske myndigheter vil nå reise til Hayat-regionen i sør landet for å hente den døde piloten.

Det russiske flyet som ble skutt ned var av typen SU-24 og deltok i angrep nær grensen til Tyrkia.

Tyrkia mener flyet krenket tyrkisk luftrom, og sier tyrkiske F-16-fly ga flere advarsler før det ble åpnet ild. Russland hevder på sin side at flyet aldri krysset grensen til Tyrkia, og sier det ikke ble gitt noen advarsel.

En av pilotene ble drept av opprørere etter han skjøt seg ut av flyet. En russisk soldat skal også ha blitt drept i redningsoperasjonen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt