Tyrkia opphever Twitter-blokade

Tyrkias teletilsyn har opphevet den to uker lange blokaden av Twitter etter at landets grunnlovsdomstol fastslo at forbudet krenker ytringsfriheten og individets rettigheter.

Plakat med Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan

SNUR: Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan fordømte Twitter og innførte en blokade av det sosiale nettverket. Nå har teletilsynet opphevet den to uker lange blokaden.

Foto: OSMAN ORSAL / Reuters

Det var en representant for statsminister Recep Tayyip Erdogan som opplyste dette torsdag. Blokaden ble innført kort tid før lokalvalget sist søndag, etter at Erdogan hadde hevdet at nettforumet ble brukt til å sverte regjeringen og spre løgn om ham selv og innblanding i korrupsjon.

Ifølge avisen Hurriyet var det ventet at full adgang til Twitter ville være gjenopprettet i løpet av noen timer.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Fordømte Twitter

Grunnlovdomstolens kjennelse ble torsdag publisert i tyrkiske medier, også i et offisielt nyhetsblad, men det gikk mange timer før det ble opplyst at blokaden var blitt hevet.

Les også: – Tyrkias Twitter-blokade bryter grunnloven

Les også: Vil stenge Twitter i Tyrkia

Les også: Tyrkia stenger Youtube

En sentral opposisjonspolitiker truet med å gå til enda flere rettslige skritt hvis regjeringen ikke rettet seg etter kjennelsen.

Tyrkias teletilsyn TIB blokkerte adgangen til Twitter 21. mars etter at Erdogan fordømte det sosiale forumet og lovet å «rykke nettverket opp med roten».

Grunnlovsdomstolen sier den har sendt sin kjennelse til landets teletilsyn TIB og Tyrkias samferdselsdepartement, som er ansvarlig for kommunikasjon.

Blokaden har utløst folkelig protest i Tyrkia og sterke utenlandske reaksjoner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt