Tyrkia blokkerer Wikileaks etter epost-avsløringer

Nettstedet Wikileaks er blitt stengt i Tyrkia ettar at det i går kveld offentliggjorde 294.548 eposter fra partiet til Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan.

Tyrkias president Tayyip Erdogan

Wikileaks oppgir den tyrkiske regjeringens utrenskinger etter kuppforsøket som grunn for å offentliggjøre epostene i president Recep Tayyip Erdoğan parti AKP

Foto: HANDOUT / Reuters

Wikileaks og D8News skriver på Twitter at Tyrkia har blokkert nettsidene til varslerorganisasjonen etter at interne poster fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğans parti, AKP ble offentliggjort i går kveld.

Laster Twitter-innhold

Nettstedet til Wikileaks er under massivt nettangrep etter publiseringen klokken 22 norsk tid tirsdag. Noen av epostene er så ferske som én uke før kuppforsøket sist fredag.

– Fremskyndet publiseringen

Epostene er datert fram til 7. juli 2016, omtrent en uke før kuppforsøket, skriver Wikileaks på Twitter.

Laster Twitter-innhold

– Vi fikk materialet en uke før kuppforsøket. Men Wikileaks har fremskyndet publiseringen som svar på regjeringens utrenskinger etter kuppet, skriver Wikileaks på sin nettside.

Varslerorganisasjonen skriver at den ikke på noen måte har tilknytning til kilden, til elementer bak kuppforsøket, og heller ikke til rivaliserende politiske parti eller stater.

– Det må bemerkes at epostene for det meste gjelder forhold til verden, og ikke de mest sensitive interne forhold, står det på nettsiden.

Laster Twitter-innhold

50 000 pågrepet

Organisasjonen har lagt ut lenker til epostene og proksier som kan brukes av tyrkere som er blokkert.

Rundt 50 000 soldater, politifolk, dommere og lærere har blitt pågrepet eller suspendert siden kuppforsøket i helgen, skriver Reuters.

Tyrkias vestlige allierte har gitt uttrykk for bekymring for aksjonene.

Internett i Tyrkia blir med jevne mellomrom stengt ved politiske hendelser, noe som bekymrer menneskerettighetsaktivister.

SISTE NYTT

Siste nytt