Tyrkere drept av syrisk skyting

Flere innbyggere i en tyrkisk grenseby sørøst i landet ble drept og såret da bombekastergranater avfyrt i Syria ikke traff målene sine.

Akcakale, Tyrkia

Minst fem personer ble drept av syriske streifskudd i den tyrkiske grensebyen Akcakale.

Foto: RAUF MALTAS/ANATOLIA / Afp

Akcakale, Tyrkia

En såret polititjenestemann får førstehjelp av en kollega.

Foto: RAUF MALTAS/ANATOLIA / Afp

– Minst fem personer ble drept, mens ni andre ble alvorlig såret, sier borgermesteren i byen Akcakale til fjernsynsstasjonen CNN Turk.

– Folk i Akcakale er sinte over det som skjer i Syria.

En lokal Røde Halvmåne-medarbeider opplyser til nyhetsbyrået Reuters at de drepte var en mor og fire barn fra samme familie. Hjelpearbeideren sier at han kjente alle de drepte personlig.

Et øyenvitne nyhetsbyrået Reuters har snakket med sier at han så åtte alvorlig sårede mennesker bli kjørt til sykehus, tre av dem er politifolk.

Hjelper sårede

Fjernsynsbilder viser innbyggere som hjelper sårede, mens skyer av røyk og støv ligger over stedet.

– Granatene slo ned midt i et boligområde og traff et hus. De som bodde i huset ble drept, sier borgermester Abdulhakim Ayhan.

Streifskudd

Borgerkrigen i Syria har også rammet grenseområdet på tyrkisk side flere ganger tidligere.

Dette er tredje gang streifskudd krysser grensen, men første gang noen er blitt drept, melder nyhetsbyrået AFP. Sist fredag ble også Akcakale truffet.

Myndighetene i Akcakale har advart innbyggerne mot å nærme seg grenselinjen, og skolene i byen har vært stengt de siste to ukene.

FN og USA reagerer

Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu har orientert FNs generalsekretær Ban Ki-moon om hendelsen i en telefonsamtale.

Ban Kii-moon ba Tyrkia holde alle kommunikasjonskanaler med Syria åpne for å unngå økt spenning mellom landene.

Davutoglu har også snakket med FNs syriautsending Lakhdar Brahimi, og NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen som fordømmer hendelsen på det sterkeste.

USAs utenriksminister Hillary Clinton sier hun er opprørt, og vil diskutere med myndighetene i Ankara hva som bør bli neste skritt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt