NRK Meny
Normal

Tyfonen har truffet Taiwan

To personer har hittil omkommet i tyfonen som herjer Taiwan. Mange er evakuert.

TAIWAN-WEATHER-TYPHOON

Tyfonen Nepartak preger også butikkfasadene i byen Taitung på Taiwan.

Foto: STR / Afp

Tyfonen nådde byen Hualien, øst i Taiwan fredag morgen. Det var kraftig regnskyll i områdene. Vindkastene var oppe i 220 kilometer i timen, og kuttet strømmen i seks landsbyer i Hualien, i følge nyhetsbyrået Reuters. I tillegg til to omkomne innbyggere, er det meldt inn 66 personer med skader. Over 15.000 personer er evakuert på grunn av tyfonen som har fått navnet Nepartak.I tillegg er over 2.000 turister evakuert fra øya Green Island.

Tiltak

Den største delen av befolkningen bor på vestsiden av øyen, som ikke vil rammes like hardt av tyfonen. Det er ikke ventet at tyfonen vil treffe hovedstaden Taipei i nord, ifølge CNN meteorologer.

Les også: Supertyfon på vei mot Taiwan - NRK Urix - Utenriksnyheter og -dokumentarer

Videre til Kina

Myndighetene på øya har mobilisert 30.000 soldater og iverksatt tiltak som skal hindre ras og elver av jord og stein. I tillegg har de innstilt flere hundre flyginger, stanset mesteparten av togtrafikken og stengt kontorer og skoler på grunn av uværet.
Etter at tyfonen har herjet Taiwan, vil den trolig bevege seg innover det kinesiske fastlandet. Også Ryuku-øyene som tilhører Japan, er i fare for å bli rammet av tyfonen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt