Hopp til innhold

Twitter over andre verdenskrig

Engelske skolebarn trenger ikke lenger lære om andre verdenskrig og viktoriatiden. Isteden skal de lære om Twitter og Wikipedia.

Twitter i klasserommet (illistrasjonsfoto/montasje: colourbox.no)

Illustrasjonsfoto

Foto: FRANCOIS DESTOC / PHOTOPQR/LE TELEGRAMME

I et nytt pensum, som er foreslått i grunnskolen, er både andre verdenskrig og viktoriatiden tatt ut av kriteriene.

Isteden kreves det at barna skal mestre det sosiale mediet Twitter og informasjonskanalen Wikipedia, skriver avisa The Guardian .

Største endring på ti år

Det foreslåtte pensumet vil markere den største endringen i britisk grunnskole på et tiår.

Forslaget fjerner hundrevis av vitenskapelige, geografiske og historiske spesifikasjoner i barnas pensum, og gir skolene større frihet til å utforme individuelle læringsplaner fram til barna er 11 år gamle.

Twitter, fonetikk og aritmetikk

I tillegg til å legge vekt på moderne læringsverktøy, vil det foreslåtte pensumet vektlegge tradisjonelle læringsmetoder som fonetikk, historie i kronologisk rekkefølge og aritmetikk. Lærerne skal også ha større fokus på undervisning om miljøet.

De nye planene er foreslått av tidligere Ofsted-sjef (Office for Standards in Education), Sir Jim Rose, som er blitt utnevnt til å fornye grunnskole-pensumet.

The Guardian har skrevet sin artikkel basert på et utkast av Roses ferdige plan. Hele det nye pensumet offentliggjøres neste måned.

Aftenposten meldte denne helgen at Mads Gilberts SMS fra Gaza , kronprins Haakons tale til Mette-Marit, og blogger og leserinnlegg skal inn i skolenes norskpensum.

Les også: De siste som lærer om verdenskrigene?

SISTE NYTT

Siste nytt