Tviler på at de finner overlevende

Den amerikanske kystvakten leter fortsatt etter nordmennene som styrtet i havet ved Daytona. Men høy sjø og tåke gjør arbeidet vanskelig.

Video Norske flyelever savnet i Florida

NETT-TV: Vrakrester er funnet ved Daytona Beach i Florida etter at et fly med to nordmenn ombord styrtet.

Det fire-seters småflyet, av typen Cessna 172, med to personer om bord var på vei fra Sarasota til Daytona Beach i Florida, da det plutselig begynte å brenne og deretter styrtet i havet .

Flyet er et svært vanlig skolefly, og mange norske flygere har fått sin grunnopplæring i slike fly.

Øyenvitner har forklart at flyet var under vann i løpet av få sekunder.

To nordmenn styrtet i USA

Vrakrester funnet ved Daytona Beach.

Foto: cfnews13 / Foto

Kystvakten søkte i går kveld lokal tid etter overlevende og vrakrester, men uten hell. Ved 13-tiden norsk tid ble letingen gjenopptatt, men redningsmannskapene sier sjansene for å finne noen i live blir mindre for hver time, melder Cfnews13.

Søket pågår for fullt

Den amerikanske kystvakten måtte i natt innstille letingen på grunn av dårlig vær.

– Der har vært veldig dårlig sikt siden i går. Det er mye tåke, og vi måtte ta en pause på grunn av sikkerheten for våre egne folk, sier Christopher Evenson i den amerikanske kystvakten til NRK.no.

– Men vi fortsetter nå for fullt. Vi har fått bistand fra lokale myndigheter og sheriffen. Dykkere er satt inn i søket og de har funnet flere vrakrester, forteller Evenson.

Helikoptre fra Patrick Air Force Base og Volusia politidistrikt bistår kystvakten i letingen.

Deler av småflyet er funnet på havbunnen i tillegg til de vrakrestene som er blitt skylt i land.

Holdes oppdatert

Andre Maye, visepresident ved Phoenix East Aviation-skolens administrasjon, sier til The Daytona Beach News Journal at de to savnede er en norsk student og en norsk instruktør.

Studenten har ifølge Maye studert ved skolen i fire måneder og instruktøren har vært på skolen i omtrent to år.

Daglig leder ved Luftfartsskolen Thor Alvik bekrefter overfor NRK at de to skal er norske.

Han holdes løpende oppdatert av Phoenix East Aviation-skolen som har har et samarbeid med Luftfartsskolen. Skolen har omtrent 65 norske studenter og ansatte.

Utenriksdepartementet har vært i kontakt med amerikanske myndigheter, men de kan foreløpig ikke bekrefte de to savnedes identitet.

Ifølge Phoenix East Aviation-skolens egne nettsider er de én av åtte amerikanske flyskoler som er offentlig godkjent i Norge.

LES: Fekk høyre om flystyrt på nyhetene

De norske studentene samles i kveld

Representanter fra sjømannskirken i New Orleans er på vei til skolen for bistå de norske studentene.

Klokken 21 i kveld skal studentene samles sammen med to representanter fra sjømannskirken, og representanter fra skolen, forteller tillitsmann Roy-Hugo Øien for de norske studentene til NRK.no.

– Det er veldig tynget stemning her. Vi er i sjokk, og det er tøft for alle. På samlingen i kveld får vi prøve å samle oss og bearbeide det som har skjedd, sier Øien.

Han forteller om et godt samhold mellom de norske studentene ved skolen.

Ifølge Øien er de savnedes pårørende i Norge varslet.

Phoenix East Aviation opererte per oktober 2009 med 31 fly, hvorav 22 er Cessna 172-fly.

De fleste norske elevene som går på skolen er der gjennom et utdanningsprogram i regi av Luftfartsskolen i Oslo. Phoenix East utdanner da elevene etter et av skoleprogrammene, og etter endt utdanning, med eller uten instruktørtid, reiser man hjem og konverterer sertifikatene hos Luftfartsskolen, skriver ANSA på sine nettsider om skolen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt