NRK Meny
Normal

TV-program skal omvende ateister

En imam, en prest, en rabbi og en buddhistmunk skal konkurrere om å kapre de ikke-troende i et nytt underholdningsprogram.

Religion
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Det er den tyrkiske TV-kanalen Kanal T som til høsten starter opp det noe uvanlige programkonseptet.

Kanalen håper på seersuksess når de fire åndelige lederne skal forsøke å overbevise 10 ateister om at deres religion er den rette i programmet «Angrende syndere konkurrerer».

Premien i konkurransen er en pilgrimsreise til den aktuelle religionens hellige by, det være seg Mekka for muslimene, Vatikanet for de kristne, Jerusalem for jødene og Tibet for buddhistene.

– Respektløst

Naturlig nok er det noen som får vond smak i munnen av at religion blir familieunderholdning i beste sendetid på TV.

Religiøse ledere i Tyrkia nekter blant annet å stille med en imam til programmet.

– Å gjøre noe sånt som dette i et ønske om flere seere, er respektløst overfor alle religioner. Religion skal ikke være noe man lager underholdningsprogram ut av, sier Hamza Aktan i Rådet for religiøse saker.

– Verdens største premie

Men programskaperne avviser at TV-konkurransen vil sette religion i et dårlig lys:

– Vi gir dem den største premien i verden, gaven ved å tro på Gud, sier kanalsjef Seyhan Soylu til Reuters.

– Vi godtar ikke at noen er ateister. Gud er stor, og det har ingenting å si hva slags religion du hører til. Det viktigste er å tro, sier Soylu.

Religionsfrihet

TV-programmet skal også være med å sette fokus på Tyrkias religiøse identitet. Menneskerettighetsgrupper har uttrykt bekymring over religionsfriheten for ikke-muslimske minoriteter i landet.

Kritikere av regjeringspartiet AK, som har sin basis i politisk islam, beskylder regjeringen for å ha en skjult islamistisk agenda.
Dette benekter regjeringspartiet, som offisielt omtaler seg selv som sekulariserte.

Rundt 200 mennesker har meldt seg på til «Angrende syndere konkurrerer» og 10 deltakere plukkes ut neste måned, før innspillingen starter i september.

En gruppe teologer skal granske deltakerne og forsikre seg om at de virkelig er ateister, og ikke pr-kåte personer på jakt etter en gratis ferie.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt