TV-matros ettersøkt for tre bankran

Politiet i Eugene i delstaten Oregon i USA har ettersøkt Joshua Tel Warner fra Discovery Channels TV-program «Deadliest Catch» for tre bankran.

Joshua Tel Warner

Joshua Tel Warner inne i en av bankene som er ranet.

Foto: City of Eugene Police

23 år gamle Joshua Tel Warner er mistenkt for disse tre bankranene, alle i Eugene. De to siste ranene var til og med av samme filial:

  • 19. oktober 2007 - Washington Mutual Bank
  • 3. april 2009 - Pacific Continental Bank
  • 28. august 2009 - Pacific Continental Bank

Populær krangler om bord på «Wizard»

Warner var førsteårs matros om bord på skipet «Wizard» i 2008-2009 under kongekrabbesesongen utenfor Alaska. Sesongen ble filmet og vist i TV-programmet «Deadliest Catch», som vises på Discovery Channel.

Joshua Tel Warner og en venn i en av de ranede bankene

Joshua Tel Warner og en venn i en av den sist ranede banken.

Foto: City of Eugene Police

Ifølge Oregon Live har ingen fra TV-kanalen vært tilgjengelige for kommentarer etter at Warner ble etterlyst. Programmet vises i 150 land.

Handlingene og konfrontasjonene han hadde med de andre matrosene og med kapteinen om bord, gjorde ham godt kjent blant seerne av programmet.

I seriens 69. episode totalt får han til slutt beskjed om at han ikke får være med når skipet skal tilbake på kongekrabbefiske utenfor Alaska neste gang.

Warner har også tidligere vært krabbefisker utenfor kysten av Oregon, i tillegg til å ha en fortid som brannmann.

Politiet: Vet at han er etterlyst

Ifølge etterforskerne har Warner flyktet fra Eugene i Oregon, der alle tre bankranene skjedde, og han har trolig reist i dekning et sted langs USAs østkyst. De frykter også at han kan ha gjemt seg i Canada eller i Mexico.

Ifølge politiet er Warner kjent med at han er etterlyst.

Politiet har også identifisert en annen mistenkt person, som var sammen med Warner under ranet av den siste banken, men har ikke gått ut med navnet ennå.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt