NRK Meny
Normal

– Hæren har omringet statlig TV

Pansrede kjøretøyer fra den egyptiske hæren har omringet den statlige TV-bygningen i Kairo.

Direktestream fra Tahrir-plassen

Se direktestream fra Tahrir-plassen.

Det opplyser sikkerhetskilder til nyhetsbyrået Reuters.

Ansatte som ikke er involvert i direktesendinger, har forlatt bygningen, ifølge kildene.

Rett før klokken 16 norsk tid sier ansatte i TV-stasjonen til nyhetsbyrået AP at hæroffiserer også er tilstede inne i redaksjonslokalene.

TV-stasjonen omringes drøyt to timer før fristen som den egyptiske hæren har gitt til president Morsi går ut klokken 17.00.

En halv time etter at fristen går ut, klokken 17.30 norsk tid, er det ventet at hæren kommer med en erklæring om hva den vil gjøre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Demonstranter på Tahrir-plassen

Motstandere av president Morsi ropte i formiddagstimene slagord på Tahrir-plassen i Kairo.

Foto: Amr Nabil / AP

Nekter å møte hærledelsen

Det muslimske brorskapet nektet å møte sjefen for hæren nå i ettermiddag.

– Vi tar ikke imot invitasjoner fra noen. Vi har en president og det er det, sa Waleed al-Haddad fra Brorskapets politiske fløy, Frihets- og rettferdighetspartiet til nyhetsbyrået Reuters.

En talsmann for president Morsi sier at det vil være bedre for presidenten å dø mens han forsvarer demokratiet enn å få skylden i historiebøkene.

– Jeg vil heller bli stående som et tre enn å gå inn i historien for å ha ødelagt egypternes håp om demokrati, skal president Mohamed Morsi ha sagt ifølge talsmannen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Laserskrift på Tahrir-plassen

Demonstrantene på Tahrir-plassen i Kairo skrev i natt «Game Over» på en regjeringsbygning med laserskrift for å markere at de mener at president Morsi er ferdig.

Foto: KHALED DESOUKI / AFP

Levende skjold

Tidligere i formiddag advarte nestleder i Frihets- og rettferdighetspartiet, Essam el-Erian, om at Det muslimske brorskapet vil være levende skjold for presidenten.

– Vi vil stille oss mellom stridsvognene og presidenten. Vi vil være menneskelige skjold for å ivareta ønskene til det egyptiske folk, sier han.

Han advarer om at det egyptiske folk ikke vil sitte stille og se på at «hæren gjør opprør».

– Alle som vedder på at folket vil sitte stille og se på at hæren gjør opprør kommer til å tape veddemålet, sa el-Erian.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt