NRK Meny
Normal

Chile samlet inn 360 millioner til seg selv

I Chile har en tv-aksjon samlet inn rundt 360 millioner kroner til jordskjelvofrene. Homer Simpson og FN-sjef Ban Ki-moon var blant dem som bidro i innsamlingen.

Ban Ki-moon og Don Francisco

FNs generalsekretær sammen med programleder Don Francisco.

Foto: IGNACIO IRIBARREN / Scanpix/AFP

Sju tv-stasjoner i det jordskjelvrammede landet avbrøt de normale sendingene lørdag og samarbeidet om tv-aksjonen med slagordet «Chile hjelper Chile».

24 timer

Etter 24 timers direktesending fra et teater i hovedstaden Santiago hadde aksjonen samlet inn rundt 360 millioner kroner via telefonlinjer og donasjoner via Internett.

Aksjonen startet fredag kveld, og ble avsluttet lørdag kveld, lokal tid.

LES: Norge gir 10 millioner til Chile

Simpson

Homer Simpson, den colombianske sangeren Shakira, FN-sjef Ban Ki-moon, sportsstjerner og politikere stilte opp i TV-aksjonen. Med appeller, som telefonvakter eller med kunstneriske innslag.

– Jeg vil sende en hilsen til mine chilenske brødre, sa mannen bak tegnefilmserien Simpsons.

– Chile vil bestå. Det chilenske folk har styrke til å reise seg under alle omstendigheter. Homer står med Chile. Vær modig Chile, fortsatte han på spansk.

30.000 hus

Aksjonens mål er å bygge minst 30.000 midlertidige hus for de mer enn to millioner menneskene som ble rammet av t kraftige jordskjelvet på 8,8 og tsunamien som slo innover kysten den 27. februar.

279 personer er bekreftet omkommet , mens flere hundre er savnet etter skjelvet og tsunamien, og mer enn en halv milion hjem er ødelagt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt