NRK Meny
Normal

Tusenvis av frivillige leter etter danske Emilie (17)

Danske Emilie Meng forsvant sporløst for seks uker siden. Forsvinningen er blitt et mysterium, og tusenvis av frivillige deltar i letingen som organiseres via sosiale medier.

Emilie Meng

FORSVUNNET: Den danske 17-åringen Emilie Meng forsvant sporløst på Sjælland 10. juli. På søndag møtes frivillige igjen for å gjennomsøke nye områder i jakten på Emilie.

Foto: Privat/Dansk politi

Emilie er ikke sett siden hun forsvant fra Korsør stasjon 10. juli. Kvelden før hadde hun vært en tur ute i nabobyen Slagelse sammen med venninner. Den siste kjente observasjonen av henne ble gjort av et overvåkningskamera på stasjonen der hun steg av kl. 04.02. Derfra skulle hun gå alene hjem, en spasertur på rundt tre-fire kilometer.

Sofie Sønderup

INITIATIVTAKER: Sofie Sønderup organiserer søndagens søk etter Emilie.

Foto: Privat

Alarmen gikk neste formiddag da familien fant Emilies seng tom.

Forsvinningsmysteriet har vakt stor oppsikt i Danmark, og flere tusen mennesker har deltatt i letingen.

På søndag er det seks uker siden ungjenta forsvant, og frivillige planlegger en ny, stor aksjon, ledet via Facebook-gruppen «Forsvundne personer».

– Ingen tror lenger at Emilie har forsvunnet frivillig, sier Sofie Sønderup, som er sentral i Facebook-gruppen som organiserer den frivillige letingen.

Frivillige leter etter Emilie Meng i Korsør

FRIVILLIGE: Fra letingen som ble arrangert sist søndag hvor gjennomsøking av havnebassenget i korsør var sentral. Både militærdykkere og frivillige dykkere fra Falck deltok, foruten en rekke sivile som gjennomsøkte naturområder.

Foto: Privat

Familien er takknemlig

Sønderup sier det er stor interesse for å bli med og lete på søndag.

– Vi håper at det vil komme enda flere enn sist. Folk ser jo nå hvor forferdelig denne saken er, sier hun.

Sist de lette etter Emilie, møtte over 500 mennesker opp. Det krever mye planlegging for å få søket effektivt, og Sønderup organiserer letingen i samråd med politiet. Hun holder også kontakten med Emilie Mengs familie som er svært takknemlig for at så mange bryr seg.

Politiet henter bevis i forbindelse med søket etter den forsvunnede Emilie Meng fra Korsør i Danmark.

FINKJEMMET: Politiet henter en gjenstand som ble funnet ved den siste store leteaksjonen 7. august. På søndag er det ny leting.

Foto: Morten Boegh / Scanpix Danmark / NTB scanpix

Korsør er en liten og fredelig by på rundt 14 000 innbyggere som ligger ved Storebæltsbroens østre ende. Både lokalbefolkning og andre frivillige har deltatt i fire tidligere leteaksjoner, men ingen av dem har gitt spor som har ledet til noe konkret.

Politiet har gjentatte ganger etterlyst vitner som har vært i området mellom kl. 03.30 og 04.30 den aktuelle morgenen, men ingen av dem som har meldt seg hittil, har kastet lys over forsvinningen.

Emilies 18-årsdag 31. juli passerte også uten at det ble registrert lyd fra henne.

Dykkere gjennomsøker grumset innsjø

Tidligere denne uken var politiet og dykkere fra marinen ute med to gummibåter for at lete med sonar etter Emilie i byens havnebasseng. Men uten hell, opplyser Søren Ravn-Nielsen som leder etterforskningen ved Syd-Sjællands politi til det danske nettstedet Metroexpress.

Ikke langt fra Korsør stasjon ligger en innsjø som også skal undersøkes nærmere. Seks til åtte militærdykkere begynte fredag arbeidet med å gjennomsøke bunnen i den grunne innsjøen Brændemosen.

Bilder fra leteaksjonene etter Emilie Meng

SØK I VANN: Dykkere leter etter Emilie i havnebassenget i Korsør.

Foto: Sofie Sønderup/Privat

Dybden er ikke mer enn 2,5 meter, men vannet i innsjøen er svært grumsete, og sikten nær null. Dykkerne må føle seg fram med hendene, desimeter for desimeter, skriver avisen Sjællandske.

Ettersøkningsdykkerne har delt sjøen opp i områder og trukket liner over, så dykkerne kan holde kursen når de beveger seg fremover, nærmest i blinde. Det nitide arbeidet er beregnet å ta lang tid.

Bilder fra Facebookgruppen som leter etter Emilie Meng
Foto: Sofie Sønderup/privat

Dusør utlovet

Emilie er også etterlyst internasjonalt. Hun er oppgitt å være 168 cm høy, ha normal kroppsbygning. Hun har langt hår og grå øyne, og var på forsvinningstidspunktet kledd i svart langermet genser, lyse jeans og mørkeblå jobbesko med hvite striper.

Det er utlovet en dusør på 100.000 danske kroner til den eller de som kommer med avgjørende opplysninger i saken, ifølge Facebook-gruppen «Eftersøgningen av Emilie Meng». Gruppen har over 28 000 medlemmer.

Det var innsats fra en lignende Facebook-gruppe som førte til at den drepte ungjenta Lisa Holm ble funnet i Sverige i fjor sommer. Sønderup håper at også Emilie Mengs familie skal få et svar.

Etterlysningsplakat Emilie Meng

SAVNET: Etterlysningsplakat som er trykket opp i tusenvis av plakater og spredt over hele Danmark.

Laster kart, vennligst vent...

Den vesle byen Korsør ligger øst på Sjælland ved Storebælt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt