Tusener samlet på Tahrir-plassen for massedemonstrasjon

Tusener hadde fredag morgen samlet seg på Tahrir-plassen i Kairo i en planlagt demonstrasjon mot militæret og presidentkandidatene i landet, som har jobbet under tidligere president Hosni Mubarak.

Video Tusener av demonstranter på Tahrir-plassen fredag

VIDEO: Tusener av demonstranter på Tahrir-plassen fredag.

Menneskene som i dag har samlet seg i på Tahrir-plassen i Kairo ønsker å demonstrere mot det militære styret i landet og overgangsrådets håndtering av perioden etter Mubaraks avgang i fjor vinter.

Demonstrantene mener det er på tide at de overgir makta til noen andre.

– Ingen av målene er nådd

– Vi er her i dag for å kreve slutten på det militære styret. Vi føler alle at ingen av de målene som ble satt under revolusjonen er nådd. Vi lider fortsatt under bedrageri og undertrykkelse, sier Mohamed Mahmoud, en av demonstrantene på Tahrir-plassen i dag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Militærrådet i Egypt tok over kontrollen etter at tidligere president Hosni Mubarak ble avsatt under opprøret i februar i fjor.

Generalene har lovt å gi makten videre til en sivil regjering innen juni er omme. Men overgangen har vært preget av mistillit, dårlig forvaltning og voldelige konfrontasjoner mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, skriver AP.

Presidentkandidater utestengt

Mange egyptere frykter at militærrådet vil forsøke å fastholde makten ut over presidentvalget 23. og 24. mai.

Det ble tidligere denne uken også kjent at ti egyptiske presidentkandidater er utestengt fra valget i mai fordi de jobbet under Mubarak.

Les mer: Ti kandidater utestengt fra egyptisk presidentvalg
Les også: Fryktet etterretningssjef kastes trolig ut av presidentvalgkampen

Det var valgkomiteen i Egypt som kunngjorde at de ville nekte ti av de 23 kandidatene å stille til presidentvalget i mai.

Blant dem er Hosni Mubaraks etterretningssjef, en islamistisk predikant og representanten for Det muslimske brorskaps parti.

SISTE NYTT

Siste nytt