Tusener marsjerer i protest etter fotballtragedien

Egyptiske sikkerhetsstyrker bruker tåregass mot de mange tusen demonstrantene som protesterer mot myndighetene etter at 74 mistet livet i fotballvold onsdag.

Egypt

Tusener tar del i en demonstrasjon i Kairo som fordømmer gårsdagens fotballtragedie.

Foto: KHALED DESOUKI / Afp

Egypt har erklært tre dager lang landesorg etter onsdagens fotballtragedie i Port Said, som krevde 74 menneskeliv, og over 1000 skadde. De voldsomme opptøyene startet under fotballkampen mellom Al-Masry og Al-Ahly, da fotballtilhengere stormet banen.

Egypt

Fotballtilhengere stormet fotballbanen i går. 74 mennesker mistet livet.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Torsdag startet demonstrasjonene i det små, men det har eskalert, og flere tusen skal nå ta del i demonstrasjonen der de fordømmer de meningsløse drapene.

Ifølge helsemyndighetene er 250 mennesker skadd i demonstrasjonen i dag, skriver CNN. NBC News melder at over 400 personer er skadd etter å inhalert tåregass som sikkerhetsstyrkene avfyrer mot demonstrantene.

Demonstrantene er illsinte, og kritiske til den midlertidige militære regjeringen som de mener ikke gjorde nok for å stoppe volden som utspilte seg i går. De raser over mangelen på sikkerhet og politi på fotballarenaen.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Video 37fac5c3-6d7a-4925-a670-b79346866d70.jpg

Tusener marsjerer i protest mot fotballvolden.

Bruker tåregass

Demonstrantene, mange av dem blodfans av Al-Ahly, samlet seg i tog på broen over Nilen, og marsjerte til Tarir-plassen og mot innenriksdepartementet. De reiste fotballflagget til Al-Ahly og ropte slagord mot militærrådet.

Mange av demonstrantene spør seg hvor innenriksministeriet og politiet var da det gjaldt som mest.

Egyptiske sikkerhetsstyrker har nå i kveldstimene avfyrt tåregass mot demonstrantene for å hindre dem i å nå fram til innenriksdepartementet.

Flere hundre demonstranter la på sprang for å komme seg unna
tåregassen som ble avfyrt av opprørspolitiet.

Sårede demonstranter ble brakt vekk på motorsykler, skriver AFP.

Artikkelen fortsetter under klippet.

Video Uro i Egypt

SE OPPTØYENE: Egyptiske fotballtilhengere stormet banen under kampen mellom Al-Ahly og Al-Masry.

Grunnen til anklagene mot innenriksministeriet, er at det er de bestyrer sikkerhetspolitiet som kommer i tillegg til det vanlige politiet, og pleier å være dem som er ute på gatene

Den militær-støttende regjeringen forsøkte å dempe det voksende raseriet ved å annonsere at en etterforskning er satt i gang rundt opptøyene i går, og at flere tjenestemenn i Port Said, blant annet ansatte i fotballforbundet, har fått fyken.

Lederen av det styrende Milititærrådet, feltmarskalk Mohamed Hussein Tantwai, beklaget i går kveld det som hadde skjedd.

– Jeg beklager dypt det som skjedde, og kondolerer ofrenes familier, sa han til fotballklubben Al Ahlis fjernsynsstasjon.

EGYPT-SOCCER/VIOLENCE Riot police guard Al Ahli soccer players as they flee Port Said Stadium

Egyptiske fotballtilhengere stormet banen under kampen mellom Al-Ahly og Al-Masry. Mange av de drepte skal ha blitt trampet ihjel.

Foto: STRINGER / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt