NRK Meny
Normal

Tusener krever frihet i syrisk by

Rundt 3000 mennesker gikk ut i gatene etter fredagsbønnen i den syriske byen Deraa med krav om frihet.

Begravelse til en av de drepte demonstrantene i Deraa

Sørgende i Deraa begraver et offer for en tidligere demonstrasjon. I dag demonstrerer flere tusen mennesker igjen for kravet om økt frihet.

Foto: Reuters

- Heller død enn ydmykelse, var blant slagordene, ifølge en talsmann for demonstrantene.

Han sier til nyhetsbyrået AFP at det er ventet demonstranter fra mindre byer i området.

Demonstrasjonen i dag skjer dagen etter at myndighetene kunngjorde amnesti for flere tusen fengslede demonstranter , og en ny regjering ble innsatt.

Fredag for en uke siden ble sju mennesker skutt og drept i Deraa. Også da strømmet folk ut i gatene etter fredagsbønnen. Demonstrantene kastet stein, mens politi og soldater svarte med å gummikuler og skarpe skudd.

Deraa ligger rundt 100 kilometer sør for hovedstaden Damaskus, og er blitt et slags sentrum for de politiske protestene.

Tåregass og batonger

Sikkerhetsstyrkene brukte i dag batonger og tåregass for å hindre demonstrantene fra å marsjere inn mot Abbasside Square i hovedstadens sentrum, skriver Reuters.

– De gikk inn i sidegatene og jagde demonstrantene, mens de ropte "Vil dere ha frihet, vi skal gi dere frihet, sier en øyevitne til nyhetsbyrået.

En annen forteller at folk ropte slagord som " Folket vil styrte regimet", mens de rev ned plakater av president Bashar al-Assad som hang langs veien.

Også andre steder i Syria er det demonstrasjoner etter dagens fredagsbønn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt