Turistvideo fanget opp skytingen i Tunis-museum

Et italiensk par fanget opp skytingen i Bardo-museet i forrige uke på video. Turistene løp i panikk i korridorene for å unnslippe terroristene.

Turistvideo viser skytingen i Bardo-museet, Italienske turister flykter ned i kjelleren.

Marcello og Maria Rita Salvatori filmet rundturen på museet da de hørte lyden av skyting. Turistgruppen ble tydelig skremt av skytingen.

Paret lot være å skru av kameraet og videoen fanget opp panikken da turistene flyktet for å unnslippe angriperne.

20 turister drept

Terroristene drepte 20 utenlandske turister og 3 tunisiere onsdag 18. mars, i angrepet mot Bardo- museet. Turistene som ble drept var fra Italia, Frankrike, Spania, Storbritannia, Belgia, Polen, Colombia og Japan. Minst 43 personer ble såret i angrepet.

Museet ligger innenfor området til Tunisias parlament og stedet er vanligvis strengt bevoktet.

Se også: Her er terroristene inne på Bardo-museet

Gjenåpning utsatt

Planen var at Bardo-museet skulle gjenåpne tirsdag, bare seks dager etter det dødelige angrepet. Museets ledelse sa avgjørelsen om å gjenåpne museet var et budskap til terroristene.

– Det er en utfordring, men også et budskap. Vi ønsker å vise at de ikke har oppnådd sitt mål, sa museumskurator Moncef Ben Moussa.

Til tross for uttalelsen, utsettes altså gjenåpningen på ubestemt tid.

– Vi har blitt overrasket i siste øyeblikk, men innenriksministeriet sier vi grunnet sikkerhetsårsaker ikke kan motta en stor mengde besøkende, sier museets kommunikasjonssjef Hanene Srarfi.

Srarfi opplyser at åpningsseremonien vil bli gjennomført som planlagt, selv om museet altså ikke åpnes for publikum tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt