Turister ignorerer vulkan-advarsler

Turister ignorerer advarslene og oppsøker den sydende vulkanen Mayon på Filippinene. Nå skjerper myndighetene sikkerheten i områdene rundt vulkanen.

Kaptein Razaleigh Bansawan i den filippinske hæren har i dag bedt om forsterkninger etter meldinger om at utenlandske turister og en lokal guide ble sett i utkanten av Bonga-Mabinit-kløften, skriver Philippine Daily Inquirer .

Også journalister og fotografer har blitt sett innenfor sperringene.

Straffbart

Ifølge Albay-guvernør Joey Salceda er det straffbart for lokale guider å fortsette å føre turister inn i det avstengte området. Ingen personer får lov til å oppholde seg i sikkerhetssonen på seks til åtte kilometer rundt Mayon-vulkanen.

Hjelpearbeidere forbereder utdeling av matrasjoner til folk er evakuert pga. Mayon-vulkanen

Hjelpearbeidere forbereder utdeling av matrasjoner til folk er evakuert på grunn av Mayon-vulkanen.

Foto: Erik de Castro / Scanpix/Reuters

Nesten 50.000 innbyggere ved foten av Mount Mayon har blitt evakuert fra hjemmene sine på grunn av den sydende vulkanen.

I alt ligger åtte by- og landkommuner inn mot vulkanen: Legaspi City, Ligao City, Tabaco City, Camalig, Daraga, Guinobatan, Malilipot og Santo Domingo.

Ifølge Bansawan opprettholdes portforbudet og det blir satt opp veisperringer på veistrekningene som fører til og fra området.

Har hatt 50 utbrudd

Mayon , som ligger rundt 330 kilometer sørøst for hovedstaden Manila, er Filippinenes mest aktive vulkan.

Siden år 1616 er det registrert rund 50 utbrudd i Mayon, det mest voldsomme i 1814 da over 1.200 mennesker mistet livet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt