Turister og gambiere ønsker å forlate det vestafrikanske landet etter at Senegal gjorde det kjent at de sender styrker over grensen dersom ikke krisen i Gambia løses innen midnatt.
Ifølge en talsperson for den senegalesiske hæren står soldater allerede klare ved grensen.
– Vi er klare og avventer fristen ved midnatt. Hvis man ikke finner en politisk løsning, vil vi gå inn, sier Col Abdou Ndiaye, talsperson for den senegalesiske hæren til Reuters.
I desember tapte sittende president Yayha Jammeh presidentvalget til opposisjonens kandidat Adama Barrow, men nekter å gå av 19. januar som forutsatt.
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ:
Sittende president Yahya Jammeh klamrer seg til makten etter at han tapte presidentvalget i desember. Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS er i ferd med å sette sammen en styrke som skal rykke inn i Gambia.
Foto: MARCO LONGARI / AfpNigeria sender kampfly
Nigeria sender kampfly og soldater til Senegal for å ta del i intervensjonsstyrken, som skal tvinge Jammeh til å gi slipp på makten. Krigsskip fra Nigeria ligger nå langs kysten av Gambia, offisielt for «å trene».
Jammeh kom til makten i et kupp i 1994 og har styrt Gambia siden. Påtroppende president Adama Barrow har de siste dagene søkt tilflukt i Dakar i Senegal, i påvente av torsdagens planlagte presidentinnsettelse.
Barrow kommer til å returnere til Gambia på torsdag for å bli tatt i ed som president, uavhengig av om Jammeh forlater presidentstolen eller ikke. Men dette kommer ikke til å finne sted ved nasjonalstadion som var planlagt.
– Vi tar ikke sjansen på å bringe folk dit. Det er ikke våre hender, det er i Ecowas' hender, sier James Gomez, seniormedlem i opposisjonskoalisjonen, ifølge The Guardian.
- LES OGSÅ:
Frykter vold
De siste dagene har frykt for eskalerende vold ført til at titusener har rømt, mange av dem barn, fra Gambia.
Det er uklart om militæret i Gambia kommer til å fortsette å støtte den sittende presidenten. Det har vært en økt militær tilstedeværelse i hovedstaden Banjul i dag, soldater har bygget murer av sandsekker og har satt opp sjekkpunkter.
Det har onsdag vært kaotisk på flyplassen i Banjul, full av turister som prøver å komme seg hjem.
– Dette har aldri skjedd før. Regjeringen burde aldri latt det gå så langt. Dette stedet kommer til å bli dødt, og jeg synes synd på alle her. Det kommer til å ta år før turismen kommer tilbake, sier Robert Gwynne til The Guardian. Han har reist til Gambia i elleve år, men måtte avbryte ferien i år etter to dager på grunn av den politiske krisen i landet.