Stormet inn og skjøt turister

Væpnede menn stormet natt til søndag et hotell nord i Pakistan og skjøt og drepte ni utenlandske turister. Både Taliban og en pakistansk gruppe som heter Jundullah hevder å stå bak.

Nanga Parbat

Turistene var i en leir ved fjellet Nanga Parbat.

Foto: ZULFIKAR ALI / Afp

Ukjente tok seg inn på hotellet der utenlandske turister oppholdt seg og åpnet ild, opplyser Ali Sher, en høytstående polititjenestemann i Gilgit-Baltistan-provinsen nord i Pakistan.

De drepte de utenlandske turister og flyktet, forteller han.

Angriperne skal ha vært kledd i politiuniformer, ifølge en representant for de lokale myndighetene.

Fra Ukraina, Kina og Russland

De drepte var fem turister fra Ukraina, tre fra Kina og en fra Russland. I tillegg ble guide fra området drept. AP melder at angriperne sjekket identiteten til de lokale og at han som ble skutt, trolig ble drept fordi han var sjiamuslim.

En kinesisk turist ble reddet.

Ifølge byrået ble turistene vekket og beordret ut av hotellet der de ble skutt.

De oppholdt seg i på et hotell ved Nanga Parbat, verdens niende høyeste fjell. Det er uklart om de skulle klatre i fjellet eller om de var på besøk i leiren.

Politiet fikk vite om angrepet da guiden klarte å få slått alarm. Ifølge øyenvitner var det mellom ti og tolv menn som angrep.

Taliban og Jundullah

Både Taliban og en pakistansk gruppe som kaller seg Jundullah sier de står bak angrepet.

En talsmann for Taliban sier til AFP at pakistansk gruppe som heter Junood ul-Hifa står bak og at aksjonen er en hevn for at en Talibanleder ble drept i et amerikansk droneangrep.

– Disse utlendingene er våre fiender og vi er stolte over å ta ansvaret for å ha drept dem. Vi vil fortsette med slike angrep i fremtiden, sier Jundullahs talsmann, Ahmed Marwat, til Reuters på telefon.

Jundullah har tidligere hevdet å stå bak flere angrep på den sjiamuslimske minoriteten nord i Pakistan. Blant annet et bakholdsangrep i februar i fjor der 18 mennesker ble drept langs veien.

Høye fjell

Provinsen grenser til Afghanistan og Kina, og den grenser også til Jammu og Kashmir som Pakistan ligger i strid med India om. Regionen er populær blant turister fordi flere av verden høyeste fjell finnes her.

Provinsen er ansett som en av Pakistans tryggeste, og dette er det første angrepet mot utenlandske turister i dette området. Store mengder sikkerhetsstyrker ble søndag sendt til området.

Siden området er så uveisomt, må de drepte fraktes ned med helikopter, opplyser politiet til BBC.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt