Turist fikk nærkontakt med småfly

En turist var bare noen centimeter unna å få et fly i hodet, da han fotograferte ved innflyvningen til den karibiske øya Saint-Barthélemy.

Nestenulykken ble fanget opp av den lokale filmskaperen Sébastien Politano som var ute og testet det nye 360-graderskameraet sitt.

(Du kan dra i bildet i videoen ovenfor for å se episoden fra flere vinkler)

– Det traff hånda mi

Noen meter unna Politano stod den mannlige fotografen klar med kameraet for å ta bilde av et småfly som gikk inn for landing.

Ifølge Politano fikk den ikke navngitte mannen nærkontakt med understellet til flyet.

– Mannen berørte ett av landingshjulene med høyrehånda. Han viste meg merkene etterpå, forteller han til Daily Mail.

– Han sa bare. «Det traff hånda mi, det traff hånda mi». På det tidspunktet tror jeg ikke det hadde gått opp for ham hvor heldig han var.

Små marginer

Det var først da Politano så gjennom opptaket etterpå at han oppdaget hvor små marginer det var snakk om.

King Gustav III-flyplassen på Saint-Barthélemy er svært krevende å lande på på grunn av den korte rullebanen.

Under innflyvningen suser flyene rett over en traffikert vei og ved avgang over en badestrand. Mange turister tar også sjansen på å skaffe seg et blinkskudd til feriealbumet i det flyene går inn for landing.

Laster kart, vennligst vent...

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt