Tucson-skyteoffer pågrepet

Ett av ofrene i massakren i den amerikanske byen Tucson i Arizona, ble selv arrestert i går etter at han tok et bilde av en Tea Party-leder og ropte: «Du er død!».

Christiane Amanpour sending om Tucson-skytingen

Christiane Amanpours program på ABC var i går viet Tucson-skytingen.

Foto: Ralph Freso / Ap

Den 63 år gamle mannen satt på første rad under en debatt som skulle sendes i den amerikanske TV-stasjonen ABCs sending «This Week with Christiane Amanpour».

Provosert over Tea Party-leder

Mannen ble provosert da Tea Party-lederen Trent Humphries sa at han mente enhver debatt om våpenkontroll i USA burde vente til etter at de drepte i skytingen i Tucson var begravet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Talsperson for den lokale sheriffen Jason Ogan forteller at 63-åringen reagerte med å ta bilde av Humphries og rope: «Du er død!».

Det resulterte i at han ble arrestert for å ha kommet med trusler, opplyser Ogan.

Måtte til psykiatrisk undersøkelse

Han ble fraktet ut av rådhuset, der TV-debatten ble holdt, og kjørt til sykehuset, der han måtte gjennomgå en psykiatrisk undersøkelse.

Jared Lee Loughner

Jared Lee Loughner sitter i varetekt etter å ha drept seks personer i Tucson.

Foto: HO / Reuters

63-åringen ble holdt på sykehuset, og blir der så lenge helsepersonellet mener et er nødvendig.

Seks personer ble drept og 14 såret, blant dem kongressrepresentanten Gabrielle Giffords, da 22-årige Jared Lee Loughner skjøt vilt rundt seg under et politisk møte i Tucson for en drøy uke siden.

Giffords ble livstruende såret i massakren da hun ble skutt gjennom hodet, men fredag opplyste sykehuset at hun puster på egen hånd.

– At hun overlevde, er et medisinsk mirakel. Hennes sjanse for å overleve er 101 prosent, slo sykehuslegen Peter Rhee fast tidligere denne uken.

SISTE NYTT

Siste nytt