NRK Meny
Normal

Tsunami-ofre leverer tilbake penger

Japanere i tsunamirammede områder har tilsammen levert inn over 420 millioner kroner som de har funnet i ruinene, sier japansk politi.

Etter tsunamien i Japan

Overlevende har blitt fotografert mens de leter etter personlige eiendeler blant enorme mengder av vrakrester.

Foto: KAZUHIRO NOGI / Afp

Fredag 11. mars ble distriktene Iwate, Miyagi og Fukushima hardt rammet av en av de verste naturkatastrofene i japansk historie.

Jordskjelvet og tsunamien tok livet av rundt 23 000 mennesker og forårsaket enorme ødeleggelser på infrastrukturen i flere byer langs den japanske kysten. Mange mistet familiemedlemmer, venner og alt de eide i katastrofen.

Siste nytt fra det nasjonale politiet i Japan (NPA) viser utvilsomt at japanerne fortsatt har æren og integriteten i behold.

Ærlige japanere

I løpet av de siste fem månedene etter naturkatastrofen har over 420 millioner kroner blitt levert inn til politiet, skriver Japan Today.

Utallige lommebøker, vesker og sekker funnet i ruinene har blitt returnert av ærlige japanere.

Innbyggerne og frivillige har også levert inn mer enn 5700 pengeskap som har blitt skylt opp på land etter tsunamien.

En talsmann for politiet sier til avisen at noen av pengeskapene inneholdt verdier for mer enn 100 millioner yen, som tilsvarer rundt sju millioner norske kroner.

På ett tidspunkt ble det levert inn så mange pengeskap at politiet hadde problemer med å finne oppbevaringsplass for alle, skriver Daily Mail.

– Pengene levert tilbake til rette eiere

I pengeskapene var det også sjekkhefter og andre rettslige dokumenter som gjør det mulig for politiet å finne frem til de rette eierne.

Ifølge politirapporten har rundt 96 prosent av pengene blitt levert tilbake.

– Det er helt sikkert noen pengeskap som har blitt stjålet, men det faktumet at så store beløp har blitt levert inn, viser hvor etisk rettskafne det japanske folket er, sier Ryuji Ito som er professor ved Yokohama City University.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt