NRK Meny
Normal

Tsipras ber grekerne si et kraftig nei

Statsministeren i Hellas, Alexis Tsipras, ber grekerne om å rope et rungende nei til kreditorenes vilkår i folkeavstemmingen søndag. Det vil gi landet sterkere kort i forhandlingene med EU og IMF, seier han.

Statsminister Alexis Tsipras i Hellas.

Statsminister Alexis Tsipras ber grekerne stemme nei til kreditorenes forslag til avtale førstkommende søndag.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / Reuters

Den venstreorienterte statsministeren avviser advarslene om at nei i søndagens folkeavstemning vil presse landet ut av eurosonen. Han sa i et intervju i kveld at han ikke tror det er det kreditorene ønsker.

– Jeg tror ikke deres plan er å drive Hellas ut av eurosonen, men å slukke håpet om at det kan finnes en annen politikk i Europa, sa Alexis Tsipras i intervjuet, som gikk direkte på gresk fjernsyn.

Han sa også at regjeringen vil respektere resultatet av folkeavstemning, uansett hva resultatet blir. Men han gjorde det klart at om grekerne stemmer for å godta kreditorenes krav, så blir det ikke hans regjering som skal gjennomføre det.

Det kan vanskelig tolkes på noen annen måte enn at regjeringen vil gå av, om de får flertallet i folket mot seg.

Tsipras sa i intervjuet at han er klar for nye forhandlinger med europeiske ledere.

– Hadde de kommet opp med et nytt forslag i dag, så hadde vi betalt de vi skylder tirsdag. Telefonen min er på hele dagen. Samme hvem som ringer så kommer jeg til å ta telefonen, sa han blant annet.

– Kreditorene er utpressere

– Mye står på spill for grekerne

Hellas lovar nok pengar i minibankane

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt