NRK Meny
Normal

Trumps visepresidentkandidat: – Jeg kan ikke forsvare uttalelsene hans

Mike Pence, mannen som håper å innta Det hvite hus sammen med Donald Trump, sier Trumps uttalelser i ny skandalevideo «krenket ham som ektemann og far».

Donald Trump og Mike Pence

DUO: Donald Trump og Mike Pence.

Foto: Evan Vucci / Ap

Donald Trumps uttalelser om kvinner generelt og en kvinnelig TV-journalist spesielt, slik de er gjengitt i en video fra 2005, har skapt mer støy i innspurten av en allerede turbulent amerikansk valgkamp.

Trump har beklaget uttalelsene i videoen, men har senere lagt til at han «aldri» kommer til å trekke seg som presidentkadidat. Dette til tross fra oppfordringer fra flere profilerte republikanere om å gjøre nettopp det.

Sist ut i rekken av partifeller som tar avstand fra Trumps verbale sleivspark er hans egen visepresidentkandidat, guvernør Mike Pence.

– Som ektemann og far ble jeg krenket av ordene og handlingene Donald Trump gjorde uttrykk for i den elleve år gamle videoen som ble sluppet i går, sier Pence.

– Jeg står ikke inne for uttalelsene hans, og kan ikke forsvare dem, slår han fast i uttalelsen, som blant annet er offentliggjort på Pences egen Twitter-konto.

– Jeg er takknemlig for at han har beklaget overfor det amerikanske folk, og for at han har gjort det klart at han angrer. Vi ber for hans familie, og ser fram til muligheten han har i morgen til å vise nasjonen hva han har i hjertet, sier Pence.

Hele videoen fra 2005.

SE VIDEOEN HER: Se den kontroversielle videoen her, som ble publisert av Washington Post fredag. Opptaket er fra 2005.

– Du kan gjøre hva du vil

I videoen, som ble publisert av Washington Post fredag, snakker Trump blant annet om hvor lett det er for ham som kjendis å få damer til sengs, og at han kan gjøre omtrent hva han vil med dem.

Opptaket viser at Trump og programleder Billy Bush kommer til syne i et vindu på en turbuss. Like etter legger de merke til Arianne Zucker, skuespiller i programmet «Days of Our Lives». Hun skal eskortere Trump til et studio, der han skal være med på en innspilling.

– Jeg må ta noen mintpastiller i tilfelle jeg begynner å kysse henne. Jeg blir automatisk tiltrukket av vakre kvinner – jeg begynner bare å kysse dem. De er som magneter. Og når du er kjendis kan du gjøre hva du vil med dem, sier Trump

– Grip dem i f***a. Du kan gjøre hva som helst, legger han til.

Donald Trump beklager opptaket fra 2005.

BEKLAGER: Videoen fra 2005 har ført til noe så sjeldent som en beklagelse fra Trumps side.

Republikanere i panikk

Med presidentvalget kun en måned unna har de siste avsløringene fått flere republikanere til å få panikk.

«Trump kommer åpenbart ikke til å vinne, men han kan fortsatt gjøre noe hederlig ved å gå til side og la Mike Pence prøve seg», tvitret senator Ben Sasse i Nebraska.

Den republikanske strategen Terry Sullivan, som tidligere ledet Marco Rubios presidentkampanje, sier at nå er det over.

– Den eneste gode nyheten er at om 30 dager vil Trump gå tilbake til kun å være en tidligere realitystjerne som Kardashians, og republikanere over hele USA vil slippe å bli bedt om å svare for hans dumheter.

Også Illinois-senator Mark Kirk, Utah-senator Mike Lee og kongressmedlem for Republikanerne, Barbara Comstock ber nå Trump tre til side, skriver NTB.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt