Trumps taco-flørt falt ikke i smak

48 timer etter at Donald Trump slo knockout på sine argeste rivaler i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat, satte en smilende Trump til livs en meksikansk taco-rett. Tanken var å blidgjøre latinamerikanske velgere. Det falt ikke i smak.

trump

TRUMPS KJÆRLIGHETSERKLÆRING: – Jeg elsker latinamerikanere, skrev Donald Trump på Facebook og Twitter.

Foto: Skjermdump

– Jeg elsker latinamerikanere, skrev Donald Trump på Facebook og Twitter.

Trump brukte begrepet «hispanics», som er en fellesbetegnelse på latinamerikanere.

Meldingen var illustrert med en opplagt Trump idet han gafler i seg en av Mexicos nasjonalretter.

Samtidig la han humoristisk til: «De beste taco-retter er laget i Trump Tower Grill.»

– Folk elsket det

Ifølge Fox News skal han ha fortalt at meldingen var retweeted tusenvis av ganger.

– Folk elsket det, og vet du hva, jeg kommer til å gjøre det godt blant velgere med latinamerikansk bakgrunn, sa en selvsikker Trump, ifølge CNN.

Jeg elsker latinamerikanere

Donald Trump, republikansk presidentkandidat

Men det som var ment som en utilslørt sjarmoffensiv, ble ikke tatt imot helt som planlagt.

Etter publiseringen tikket det inn hånlige meldinger på sosiale medier.

Laster Twitter-innhold

Åtte av ti er negative

Ifølge en meningsmåling CBS har publisert sier 82 prosent av amerikanske velgere med latinamerikansk bakgrunn at de er negative til Trump.

Janet Murguía, president i USAs største latinamerikanske organisasjon (NCLR) er ikke overrasket over Trumps manglende popularitet.

– Vi er tilbake til tiden da politikerne trodde at alt de måtte gjøre var å spise en taco eller ha på seg en sombrero for å vinne vår stemme, sier Murguía ifølge The New York Times.

– Det vi har hørt fra Trump er det han har foreslått: Å bygge en mur, massedeportere innvandrere og fjerne retten til statsborgerskap ved fødsel, la hun til.

Vil mure USA inne

Meksikanerne har ikke glemt Trumps valgkamputspill om å bygge en mur mot Mexico, samt at han vil sende regningen til den mexikanske regjeringen dersom han blir USAs neste president.

Jeg kommer til å gjøre det godt blant velgere med latinamerikansk bakgrunn

Donald Trump, republikansk presidentkandidat

Muren vil i så fall bli 3.200 kilometer lang og koste minst 10–12 milliarder dollar, eller nærmere 100 milliarder norske kroner.

Trump ser for seg at muren kan betales via avgifter som meksikanske immigranter pålegges. I tillegg har han lovet å deportere 12 millioner innvandrere.

trump

Kan taco snu stemningen?

Mexicos president Enrique Peña Nieto har uttalt at det «under ingen omstendighet» kommer på tale at Mexico skal betale for Trumps mur.

Protestene ser ikke ut til å bite på den tacospisende presidentkandidaten.

– Når Mexico sender folk til USA, sender de ikke sine beste. De sender narkotika, voldtektsmenn og kriminelle generelt, hevder Trump.

Slik har Trump terget på seg mange latinamerikanere. Da spørs det om kjærlighetserklæringer på Twitter og en tallerken taco på amerikansk vis kan snu stemningen.

Foreløpig er det lite som tyder på det.

Laster Twitter-innhold

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt