Trumps svigersønn også under spesialetterforsker Muellers lupe

WASHINGTON/OSLO (NRK): President Donald Trumps svigersønn og rådgiver, Jared Kushner, etterforskes nå i forbindelse med anklagene om Russlands påvirkning av presidentvalget i fjor.

Trump Donald Trump

Jared Kushner er nå personlig involvert i undersøkelsene om eventuelle bånd mellom Trump-administrasjonen og Russland under presidentvalget i 2016. Foto: Andrew Harnik / Ap / NTB scanpix

Foto: Andrew Harnik / AP

Spesialetterforsker Robert Mueller ser nå ifølge Washington Post på 36 år gamle Kushners finans- og forretningsforbindelser.

Avisen skriver at det er både Kushners økonomiske situasjon og forretningsvirksomhet før Donald Trump ble president som nå blir gransket.

Kushner skal ha hatt russiske møter

Ifølge avisen kan dette ha vidtrekkende konsekvenser som kan føre til at Trumps nærmeste blir innkalt som vitner i en eventuell sak. Kushner er en av de mest innflytelsesrike i Det hvite hus nå og deltar i mange utenrikspolitiske møter.

I desember skal Kushner ifølge avisens anonyme kilder ha møtt både Russlands ambassadør og Sergej Gorkov, sjefen for en statlig russisk utviklingsbank i Trump tower. Banken har vært underlagt amerikanske sanksjoner.

Hittil har etterforskningen har stort sett handlet om Russlands eventuelle innblanding i presidentvalget, og om Trumps kampanje har samarbeidet med Kreml. Denne uken har det blitt kjent at Mueller nå undersøker om Trump var personlig involvert i Russland-saken. Trump har reagert på dette ved å tvitre at det som nå skjer er den største politiske heksejakten i amerikansk politisk historie:

Laster Twitter-innhold

Trump skrev også flere twittermeldinger der han spurte om hvorfor Hillary Clinton og demokratenes forretningsforbindelser ikke ble undersøkt like grundig.

I januar kunne tidligere FBI-sjef James Comey forsikre Trump om at presidenten personlig ikke var en del av etterforskningen. Men rett etter at han ble sparket av Trump, har anonyme tjenestemenn sagt at det har endret seg.

– Utilgivelig og ulovlig, sier Trumps advokat

Det hvite hus viser til Trumps advokat Marc Kasowitz om spørsmål som omhandler Russland-etterforskningen.

– FBI-lekkasjen med informasjon om presidenten er opprørende, utilgivelig og ulovlig, sa Mark Corallo, en talsmann for Kasowitz.

– De fant på en falsk historie om hemmelig samarbeid med Russland, fant null beviser, så nå satser de i stedet på at jeg hindret etterforskningen av den falske historien. Pent, skrev Trump på Twitter.

– Dere er nå vitne til den største heksejakten i Amerikas politiske historie – ledet av noen svært dårlige og konfliktsøkende mennesker! fortsatte han i en ny Twitter-melding.

Fredag morgen kom også nyheten om at visepresident Mike Pence har ansatt egen advokat i forbindelse med saken.

Det forventes at flere i Det hvite hus vil bli kontaktet av Muellers etterforskere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt