Trumps skattereform vedtatt i Senatet

Senatet har godkjent den nye versjonen av president Trumps skattereform, der tre punkter som bryter med Senatets regler er fjernet.

Den republikanske majoritetslederen i Senatet, Mitch McConnell

Den republikanske majoritetslederen i Senatet, Mitch McConnell, i en av Kongressenes korridorer før avstemningen.

Foto: Andrew Harnik / AP

Reformen ble vedtatt onsdag morgen med 51 mot 48 stemmer. Dermed stemte alle de tilstedeværende Republikanerne for reformen.

Den eneste av de 52 republikanske senatorene som ikke stemte var John McCain, som ikke kan møte i Kongressen før i januar på grunn av sykdom.

Visepresident Mike Pence hadde utsatt en reise til Midtøsten i tilfelle det ble uavgjort i avstemningen og han måtte stemme, men det ble ikke nødvendig.

Seier for Trump

Representantenes hus skal stemme over skattereformen senere i dag, men det er ikke knyttet noen spenning til resultatet av den avstemningen.

Skattereformen innebærer et samlet skattekutt på nærmere 1500 milliarder dollar, rundt 12.000 milliarder kroner, over en tiårsperiode.

Reformen har vært en kampsak for president Donald Trump og Republikanerne.

Minutter etter at avstemningen i Senatet skrev Trump på Twitter at Senatet hadde vedtatt det største skattekuttet i historien.

Han gledet seg også over at den delen av Obamas helseplan som gir folk som ikke tegner helseforsikring en straffeskatt var blitt fjernet.

Laster Twitter-innhold

Protester utenfor Senatet

Umiddelbart etter at Senatet vedtok skattereformen, kunne man høre protester utenfor bygningen, ifølge AP.

– Drep denne loven, ikke drep oss, skrek flere mennesker som hadde stått opp like før avstemningen i Senatet ble holdt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt