Trumps pressesekretær Sarah Sanders går av

Det skriver USAs president Donald Trump på Twitter torsdag kveld. – Hun har gjort en fantastisk jobb, skriver presidenten.

Sarah Sanders

Torsdag kveld melder Donald Trump at Sarah Huckabee Sanders går av som pressesekretær i Det hvite hus etter tre og ett halvt år.

Foto: Nicholas Kamm / AFP

«Etter tre og et halvt år forlater Sarah Huckabee Sanders Det hvite hus mot slutten av denne måneden», står det i Twitter-meldingen Trump publiserte torsdag kveld.

Hun skal ifølge presidenten returnere til sin hjemstat Arkansas. Foreløpig er det ikke oppnevnt en etterfølger for Sanders.

Laster Twitter-innhold

Presidenten skriver videre at han mener den avtroppende pressesekretæren er en spesiell person med et ekstraordinært talent, som har gjort en fantastisk jobb.

«Sarah, takk for den gode jobben du har gjort», avslutter Trump Twitter-meldingen med.

Presidentens omstridte pressesekretær gir seg etter to år i jobben.

Presidentens omstridte pressesekretær gir seg etter to år i jobben.

Viktig støttespiller for Trump

Sanders ble pressesekretær for Det hvite hus 21. juli 2017, etter at hennes forgjenger Sean Spicer sa opp sin stilling på grunn av uenigheter med Trump.

Hun var den tredje kvinnen i amerikansk historie som tiltrådte stillingen som pressesekretær.

Sanders har vært en av Trumps mest lojale og trofaste støttespillere, og er én av få gjenværende i Det hvite hus som jobbet på presidentkampanjen hans.

Blant annet har Sanders uttalt at hun tror gud ville at Trump skulle vinne valget i 2016.

Hun mener han han har tatt tak i viktige saker som troende bryr seg om.

– Han har gjort en fantastisk jobb med å støtte opp om mange av de tingene som er viktig for troende, sier Sanders til det kristne tv-programmet i CBN News.

Innrømmer å ha løyet

I den mye omtalte Mueller-rapporten fremgår det at Sanders innrømmet overfor etterforskere at hun har kommet med falske påstander gjennom sin tid som pressesekretær, ifølge New York Times.

Etter at presidenten sparket den tidligere FBI-sjefen James Comey, hevdet Sanders at hun hadde snakket med en rekke FBI-ansatte som var fornøyde med Trumps avgjørelse.

I ettertid skal hun imidlertid ha innrømmet at disse påstandene ikke var basert på fakta.

– De ble sagt i øyeblikkets hete, sa Sanders da hun ble konfrontert med løgnen i «Good Morning America», ifølge New York Times.

SISTE NYTT

Siste nytt