Trumps pressesekretær koronasmittet

President Donald Trumps pressesekretær Kayleigh McEnany og to andre i staben hennes har testet positivt for koronaviruset.

Kayleigh McEnany, pressesekretær i Det hvite hus, i forbindelse med et intervju med Fox News søndag.

TESTET POSITIVT: Kayleigh McEnany, pressesekretær i Det hvite hus, i forbindelse med et intervju med Fox News søndag.

Foto: Jacquelyn Martin / AP

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

McEnany fortalte selv på Twitter at hun har testet positivt.

– Etter å ha testet negativt hver dag siden torsdag, testet jeg mandag morgen positivt for covid-19, skriver McEnany.

Hun legger til at hun ikke har hatt symptomer.

Flere i staben smittet

Bare en time senere kom opplysningene om ytterligere to smittede i presseavdelingen i Det hvite hus.

Chad Gilmartin og Karoline Leavitt har også testet positivt for covid-19. Begge er en del av staben til Kayleigh McEnany.

McEnany skriver at hun ikke har hatt nær kontakt med pressemedlemmer, slik kontakten er definert av Det hvite hus.

– Jeg visste imidlertid ingenting om Hope Hicks' diagnose før pressekonferansen torsdag, skriver McEnany.

Hun skriver at hun nå vil være i karantene.

Laster Twitter-innhold

– Hun satte liv i fare

Nå reagerer reportere som jobber i Det hvite hus. De påpeker at McEnany jevnlig har fjernet munnbindet i forbindelse med pressemøter, selv etter at Trumps smitte ble kjent.

– Kayleigh McEnany har gjentatte ganger snakket til reportere uten at hun har hatt på seg munnbind. Hun har hensynsløst satt liv i fare, skriver New York Magazine-korrespondent Olivia Nuzzi på Twitter.

McEnany holdt søndag en brifing for reportere utenfor Det hvite hus uten at hun hadde på seg munnbind, skriver BBC.

Laster Twitter-innhold

Ble ansatt i april

Den tidligere Fox News-journalisten McEnany (32) ble ansatt av Trump i april.

– Jeg ser fram til å knytte det amerikanske folk til Donald Trumps agenda og dele denne administrasjonens historiske suksess med dere, tvitrer hun ved ansettelsen.

Kayleigh McEnany er utdannet ved Georgetown University og Harvard Law School, og jobbet for Fox News og CNN før hun sluttet seg til kommunikasjonsavdelingen i Det republikanske partiet og ble talskvinne for Trumps presidentvalgkampanje.

Status Norge

Sist oppdatert: 01.12.2020
2 434
Siste uke
128
Innlagt
334
Døde

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt

Vaksinering av befolkningen er i gang i Moskva

MOSKVA(NRK): De som ønsker det, kan nå bestille time for vaksinering mot koronavirus i Moskva fylke. Selv om det foreløpig foregår i liten skala, er trolig russerne først i verden med å tilby vaksine til befolkningen.