Hopp til innhold

Trumps barndomshjem ble utstillingsvindu for flyktninger

Mens Donald Trump møter verdens ledere på FNs generalforsamling i USA, inviterte hjelpeorganisasjonen Oxfam flyktninger til den amerikanske presidentens barndomshjem.

Donald Trump barndomshjem

PÅ BESØK: Abdi Iftin (fra venstre), Uyen Nguyen, Eiman Ali og Ghassan al-Chahada poserer utenfor det som en gang var Donald Trumps barndomshjem i Queens i New York. Trump-familien solgte huset da dagens president var rundt fire år gammel. I dag leies boligen ut til den som ønsker det.

Foto: Mary Altaffer / AP

– Å vite at Donald Trump bodde her da han var fire år, får meg til å tenke på meg selv i samme alder, sier Eiman Ali (22) til nyhetsbyrået AP.

Eiman Ali i Donald Trumps barndomshjem

– At noen som snakker så tydelig imot mitt samfunn blir president i USA var veldig vondt og tankevekkende, fordi dette landet betyr så mye for meg, sier Eiman Ali.

Foto: Mary Altaffer / AP

Ali var tre år gammel da hun ankom USA som flyktning. Hun flyktet sammen med foreldrene sine da krigen brøt ut i Somalia.

– Vi er alle barn som blir oppdratt til bli gode borgere, som har drømmer og håp, sier 22-åringen.

Det er den internasjonale hjelpeorganisasjonen Oxfam som har leid huset på Airbnb i anledning at Donald Trump møter verdens ledere under FNs 72. generalforsamling i New York mandag.

Oxfam ønsket å rette søkelyset mot flyktningkrisa, og inviterte derfor pressen til å høre historiene til fire flyktninger – i hjemmet der USAs president bodde frem til han var fire år.

– Vi ønsket å sende en kraftig beskjed til Trump og verdens ledere om at de må gjøre mer for å ønske flyktninger velkommen, sier Shannon Scribner, fungerende leder for humanitær avdeling i Oxfam America.

– Tankevekkende og vondt

Donald Trumps regjering har innført innreiseforbud mot flyktninger og personer fra seks ulike land der hovedandelen av befolkningen er muslimer.

Etter strid i ulike domstoler, vedtok USAs høyesterett at Trumps innreiseforbud kan tre i kraft inntil saken skal behandles i oktober.

I det treetasjes huset i Tudor-stil i bydelen Queens i New York tar den hijabbærende Eiman Ali til seg inntrykk. Hun merker seg en kopi av boka «Art of the Deal» som ligger på et av bordene. Forfatteren er ingen ringere enn landets president – mannen som også bodde i huset da han var guttunge.

22-åringen mintes dagens president som en artig karakter i TV-programmet «The Celebrity Apprentice,» men nå har hun endret mening:

– At noen som snakker så tydelig imot mitt samfunn blir president i USA var veldig vondt og tankevekkende, fordi dette landet betyr så mye for meg, sier hun.

Boligen, som Trumps far bygde og senere solgte, leies nå ut av en anonym eier til den som ønsker det for 725 dollar per natt.

SISTE NYTT

Siste nytt