Advokatene lover rask prosess for å bevise at Trump er uskyldig

Advokatene til president Donald Trump startet i ettermiddag sine forsvarsprosedyrer. Samtidig raser Trump mot Demokratene på Twitter.

VIL HA RIKSRETTSSAKEN RASKT UNNAGJORT: Trumps advokater har begynt sine prosedyrer.

VIL HA RIKSRETTSSAKEN RASKT UNNAGJORT: Donald Trumps advokater har begynt sine prosedyrer.

Foto: Drew Angerer / AFP

Advokatene til president Donald Trump har begynt sitt forsvar i riksrettssaken i Senatet, der Trump blant annet er tiltalt for maktmisbruk.

Juridisk rådgiver i Det hvite hus, Pat Cipollone, startet sitt åpningsinnlegg med å si til senatorene at presidenten ikke har gjort noe galt.

– Demokratene har i løpet av sine tre dager ikke klart å legge fram noen beviser for at Trump er skyldig, sa Cipollone.

Videre anklaget han Demokratene for å ville «oppheve» Trumps seier i presidentvalget i 2016.

Se riksrettssaken

Raser på Twitter

Mens regjeringsadvokatene startet sitt forsvar i Senatet, langet president Donald Trump ut mot Demokratene på Twitter.

– Vår sak mot løgneren og juksemakeren, Adam «upålitelig» Schiff, grinete Chuck Schumer, nervøse Nancy Pelosi, deres leder, stokk dumme Alexandria Ocasio-Cortez og hele det radikale venstre, det handlingsløse demokratiske partiet, starter i dag klokken 10 på Fox News, One America News Network, falske nyheter CNN og falske nyheter MSDNC, skriver Trump i ettermiddag.

Laster Twitter-innhold

Demokratene ferdige med sine argumenter

Aktoratet har brukt tre dager på å legge fram sine argumenter for hvorfor Trump bør kjennes skyldig i maktmisbruk, og for å ha forsøkt å forhindre Kongressens arbeid.

Lederen i etterretningskomiteen i Representantenes hus, demokraten Adam Schiff, sa i sitt siste innlegg at Trump vil fortsette å utøve maktmisbruk, med mindre han avsettes.

Justiskomiteens leder, Jerry Nadler, gikk enda lengre i sin karakteristikk av den amerikanske presidenten:

– Han behøver ikke å respektere Kongressen. Han behøver ikke respektere folkets representanter. Kun hans vilje skjer. Han er en diktator, sa Nadler, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

FERDIGE MED SINE ARGUMENTER: Lederen i etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, under fjerde dag av riksrettssaken mot Donald Trump, 24. januar.

FERDIGE MED SINE ARGUMENTER: Lederen i etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, under fjerde dag av riksrettssaken mot Trump, 24. januar.

Foto: Erin Scott / Reuters

Lover rask prosess

Trumps advokater har tre dager til rådighet, men sier de har som mål å være effektive. Dagens sesjon ble avsluttet etter to-tre timer, og senatorene skal ikke samles igjen før mandag.

Det er Senatet som skal avgjøre om Trump skal kjennes skyldig eller ikke. Siden Republikanerne har flertallet i Senatet, er det ventet at Trump vil bli frifunnet.

SISTE NYTT

Siste nytt