Trump: Vi skylder Hillary vår takknemlighet

Donald Trump roste motkandidaten for første gang på lenge da han erklærte valgseier i morges.

Donald Trump roste motkandidaten for første gang på lenge da han erklærte valgseier i morges. – Jeg skal bli president for alle amerikanere. Det er på tide at republikanere og demokrater kommer sammen som et forent folk, understreket den nyvalgte presidenten.

SEIERHERRE: Donald Trump takket Hillary fra scenen da han erklærte seieren i morges.

– Jeg har akkurat mottatt en telefon fra Hillary Clinton. Hun gratulerte oss med seieren. Og jeg gratulerte henne og familien med en hardt kjempet valgkamp, sa Trump fra talerstolen nå i morges.

For første gang på lang tid kom Trump også med noen rosende ord til motkandidaten.

– Hun har jobbet veldig hardt over en svært lang periode. Vi skylder henne takknemlighet for det hun har gjort for landet.

Trump strakk også en hånd ut til sine meningsmotstandere.

– For dem som har valgt å ikke stemme på meg, og det har vært en del, jeg ber om deres veiledning og hjelp for å kunne forene vårt sterke land.

– Jeg skal bli president for alle amerikanere. Det er på tide at republikanere og demokrater kommer sammen som et forent folk, understreket den nyvalgte presidenten.

– Amerika først

Trump brukte sin seierstale til å love at landets veteraner skal få den behandlingen de fortjener.

Han ga også et lite hint om hvordan utenrikspolitikken hans kommer til å arte seg.

– Jeg vil fortelle verdenssamfunnet at selv om vi vil sette Amerikas interesser først, vil vi opptre rettferdig overfor dem.

Taus Hillary

Motkandidaten Hillary Clinton har så langt ikke kommentert valgresultatet.

– Alle bør dra hjem. Vi vil ha mer å si i morgen. Vi er så stolte av dere. Og vi er så stolte av henne, sa hennes valgkamleder John Podesta med henvisning til Hillary Clinton på sistnevntes valgvake sent i natt.

Kort tid før Trump gikk på scenen på valgvaken kom det derimot rapporter om at Clinton hadde ringt ham og erkjent nederlaget.

SISTE NYTT

Siste nytt