Trump: Tåpelig med vurdering etter 100 dager

Om åtte dager har Trump sittet 100 dager som president. Men han vil ha seg frabedt at noen gjør opp status.

Donald Trump

FORNØYD: Donald Trump mener han har utrettet mer enn noen andre før ham de første 100 dagene, men vil ikke markere det.

Foto: Aaron P. Bernstein / Reuters

Det er tradisjon både her hjemme og i USA for at man gjør opp regnskap etter at regjeringen eller presidenten har regjert i 100 dager.

Tradisjonen kan spores tilbake til Franklin D. Roosevelt.

Både mediene og statslederne selv oppsummerer når man når den symbolske grensen, slik for eksempel Solberg-regjeringen gjorde etter sine 100 første..

– Mediene vil drepe det

29. april er det 100 dager siden Donald Trump tok over som president i USA. Senest denne uka proklamerte Trump at ingen andre administrasjoner har utrettet så mye som hans i løpet av de første 90 dagene.

I dag er tonen en annen, og på sin Twitter-konto skriver president Trump at han mener 100-dagersvurderingen er en tåpelig standard.

Laster Twitter-innhold

– Uansett hvor mye jeg får utrettet i løpet av den tåpelige standarden på 100 dager, og det har vært mye, inkludert Høyesterett, så vil mediene drepe det, skriver Trump.

Trump sikter til utnevnelsen av den konservative juristen Neil Gorsuch til ny høyesterettsdommer, en utnevnelse Demokratene forsøkte å blokkere.

Flere nederlag

Meningene er delte om hvor mye Trump faktisk har utrettet de første tre månedene. Selv om han nærmest daglig signerte presidentordrer, er det lite som har resultert i gjennomslag i Kongressen, skriver Washington Post.

Trump har gått på sviende nederlag med innreiseforbudet og forsøket på å fjerne helsereformen Obamacare.

SISTE NYTT

Siste nytt