Trump: Romney ville gått ned på knærne for meg

Partiveteran Mitt Romney startet dagen med å gå i strupen på Donald Trump. Den sleivkjeftede forretningsmannen svarte med å gjøre narr av sin tidligere allierte.

Donald Trump ga sin støtte til Mitt Romney i 2012-valgkampen

VAR STØTTESPILLERE: I 2012 ga Donald Trump sin støtte til Mitt Romney og kona Ann i presidentvalgkampen mot Barack Obama. Nå er de to republikanerne i en heftig ordkrig.

Foto: RICK WILKING / Reuters

I 2012-valgkampen sto de side om side i Republikanernes forsøk på å sende Barack Obama ut av Det hvite hus. Nå gjør de mest mulig for å rakke hverandre ned.

– Jeg backet Mitt Romney i kampen mot Barack Obama. Du kan se hvor lojal han er. Han tryglet om min deltagelse. Jeg kunne sagt: «Mitt, gå ned på knærne», og han ville gjort det. Han bønnfalt meg, sa Trump fra talerstolen i Portland, Maine.

Han mener Romney viste seg som svak i valgkampen mot den sittende presidenten.

– Det var et race han burde vunnet. Han sviktet totalt. Jeg vet ikke hva som skjedde med ham. Han forsvant. Jeg var ikke glad for det, for jeg er ikke en fan av Barack Obama, sa Trump.

Han mener Romney feiget ut i forkant av årets valgkamp.

Mitt Romney hadde selv tenkt til å prøve å bli Republikanernes presidentkandidat, men han droppet det fordi han var redd for Donald Trump, hevdet Trump selv.

Følg Debatten om den amerikanske valgkampen på NRK1 klokken 21.30

Trump slår tilbake mot Romneys angrep

ORDKRIG: Donald Trump kommenterte Mitt Romneys utspill med å kalle sistnevnte en taper.

Kalte Trump grådig og uærlig

Bare timer tidligere hadde Romney beskrevet Trump som en fare både innenrikspolitisk og utenrikspolitisk.

– Tenk på Donald Trumps personlige egenskaper; mobbingen, grådigheten, kvinnehatet, det absurde tredjeklasse-skuespillet, raste Romney.

Romney mener Trump ikke tar den amerikanske befolkningen på alvor.

– Uærlighet er Donald Trumps kjennetegn, sa Romney.

Utspillet blir sett på som et tegn på at det republikanske etablissementet vil stoppe Trumps triumfmarsj.

Laster Twitter-innhold
Partikollega Mitt Romney langer mot Donald Trump, og kaller ham blandt annet for farlig og falsk.

SLAKTER TRUMP: Republikanernes presidentkandidat ved forrige valg, Mitt Romney, kommer med en ramsalt kritikk av partikollega Donald Trump.

Beskrives som taper

– Mitt er definitivt en «choke artist», sa Trump i sitt tilsvar noen timer senere.

Uttrykket brukes gjerne til å beskrive idrettspersoner som ikke klarer å prestere i konkurranser på grunn av nervøsitet og spenning.

– Han mislyktes som jeg aldri har sett noen mislykkes før. Andre enn Rubio, sa Trump, med henvisning til nominasjonskonkurrent Marco Rubio.

I natt norsk tid møtes de republikanske kandidatene Donald Trump, Marco Rubio, Ted Cruz og John Kasich til ny debatt.

Kan hindre Trump på landsmøtet

En ikke navngitt kilde i Romneys krets sier til TV-kanalen CNN at partiveteranens mål er å stenge Trump ute på landsmøtet, som går av stabelen i Cleveland 18. til 21. juli.

Romney vil bruke landsmøtet til å forhandle fram en presidentkandidat. Det er fremgangsmåten dersom ingen kandidater har flertall blant delegatene på møtet.

SISTE NYTT

Siste nytt