Hopp til innhold

Trump: Nord-Korea må skjerpe seg

USAs president Donald Trump sier han er usikker på om han har advart Nord-Korea kraftig nok. Han mener Nord-Korea må ta seg sammen.

President Trump om Nord-Korea

– De bør være svært, svært nervøse dersom de foretar seg noe mot USA, sier Trump som torsdag møtte pressen til fotografering utenfor golfstedet sitt, etter en daglig sikkerhetsbrifing.

For to dager siden truet presidenten Nord-Korea med «ild og raseri ulikt alt verden har sett», dersom Nord-Korea eskalerer atomtrusselen ytterligere.

Torsdag sier han at denne «uttalelsen kanskje ikke var hard nok».

– De har gjort dette mot landet vårt lenge nå, og det er på tide at noen står opp for vårt folk, og for andre også, sier presidenten.

Trump ber videre Nord-Korea om å «ta seg sammen», ellers vil landet være så ille ute «som få andre nasjoner noen gang har vært».

Presidenten benyttet også anledningen til å forsikre amerikanerne og USAs allierte om at de er trygge.

Ordkrig

Det har de siste dagene pågått en ordkrig mellom den amerikanske presidenten og regimet i Nord-Korea.

Etter Trumps kraftige advarsel tirsdag, har Nord-Korea truet med å skyte fire raketter i retning av den amerikanske stillehavsøya Guam.

– Det er ikke mulig å føre dialog med en type som er så blottet for fornuft. Det eneste språket han forstår, er ren makt, sa den nordkoreanske generalen Kim Rak-gyom torsdag morgen.

Under pressebrifingen utenfor golfstedet sitt fikk Trump spørsmål om USA vurderer å angripe Nord-Korea før de er i stand til å angripe USA med atomvåpen:

– Vi får se hva som skjer, svarte presidenten.

Trump utelukker heller ikke muligheten for at det kan forhandles frem en løsning, men minner om at 25 år med samtaler ikke har ført frem.

– Kina, Nord-Koreas viktigste allierte, må gjøre mer for å øke presset. Det tror jeg de vil gjøre.

SISTE NYTT

Siste nytt