Trump: Når dette har roet seg, vil dere takke meg

Donald Trump mener han har gjort alle en tjeneste ved å sparke FBI-sjef James Comey.

FILE PHOTO: A combination photo shows FBI Director James Comey and U.S. President Donald Trump

SPARKET: Donald Trump lover at han skal finne en bedre sjef som kan gjenreise prestisjen for FBI. James Comey (t.v.) fikk i går sparken.

Foto: Jonathan Ernst / Reuters

Sent i går kveld kom nyheten om at Trump ikke lenger har tillit til sjefen for det føderale politiet. Trump varslet oppsigelsen i en pressemelding, og Comey ble selv informert om at han nå er arbeidsledig gjennom tv.

Avskjedigelsen har blitt sammenlignet med Richard Nixons oppsigelse av en spesialetterforsker mens Watergate-etterforskningen pågikk.

Comey har vært ansvarlig for etterforskningen av Trump-apparatets angivelige bånd til Russland.

– Skal finne en bedre sjef

Da Trump våknet og plukket opp mobiltelefonen i morges amerikansk tid, fyrte han av flere twitter-meldinger hvor han slår tilbake mot kritikerne av oppsigelsen.

– Nesten alle i Washington hadde mistet tilliten til Comey. Både republikanere og demokrater. Når ting har roet seg, kommer de til å takke meg, skriver Trump.

Laster Twitter-innhold

Trump fulgte opp med å love at han vil skaffe en ny sjef som innfrir.

– James Comey vil bli erstattet av noen som kommer til å gjøre en langt bedre jobb og gjenskape ånden og prestisjen i FBI.

Laster Twitter-innhold

Han anklaget også på ny Demokratene for å sutre over oppsigelsen, og anklager dem for å ha sagt mye stygt om den nå sparkede FBI-sjefen.

– Ingen avledningsmanøver

Donald Trumps rådgiver Kellyanne Conway sier i et intervju at avskjedigelsen kommer som følge av at de ønsker å gjenoppbygge tilliten til FBI, og ikke har noe å gjøre med den pågående etterforskningen mot Trump-apparatet.

– Dette er ikke en avledningsmanøver. Det har ingenting å gjøre med Russland, sier Conway til CNN.

Conway sier Trump fikk en anbefaling fra justisministeren om at det var på tide med nytt lederskap i FBI.

– Dette er hva ledere gjør. De tar avgjørende beslutninger, sier Conway.

Talskvinne for Det hvite hus Sarah Huckabee Sanders sier i et intervju med Fox News at Comey hadde manglende tillit hos sine ansatte og blant medlemmer av Kongressen.

SISTE NYTT

Siste nytt