Trump: La Russland kjempe mot IS

– USA bør redusere sin innsats mot terrorgruppen IS i Syria og i stedet la Russland ta kampen. Det sier den kontroversielle republikanske presidentkandidaten Donald Trump i et intervju med CBS-programmet «60 Minutes».

Donald Trump snakker til forsamling i North Charleston.

IRAK, IKKE SYRIA: Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump vil heller at USA skal fokusere på å bekjempe IS i Irak.

Foto: RANDALL HILL / Reuters

De fleste av de republikanske presidentkandidatene vil ha styrket innsats i Syria. Men Trump mener at Russland, som er en alliert av Assad-regimet, kan ta et større initiativ, skriver CNN.

– Russland ønsker å kvitte seg med IS. Vi ønsker å kvitte oss med IS. Kanskje vi bør la Russland gjøre det? La dem ta seg av IS. Hvorfor i helvete skal vi bry oss om det?

LES: USA vil at Russland skal i IS-kampen

Allianse mot IS

USA og Russland har en felles fiende i ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) og har innledet samtaler om situasjonen i Midtøsten. Trump ønsker ikke et samarbeid med Russland. Han står fast på at USA bør melde seg ut av konflikten.

– La meg si det slik: IS er i Syria og Assad i Syria. De er dødsfiender. Vi går inn og kjemper mot IS, men hvorfor lar vi dem ikke kjempe mot hverandre? Deretter kan vi plukke opp bitene etterpå, sier Trump i intervjuet med programmet "60 Minutes".

Vil bombe Irak og ta oljen

Donald Trump mener at hvis han var president i USA, så ville han ha fokusert mindre på Syria og i stedet legge mer vekt på bekjempelse av IS i Irak.

Trump har sagt at han ønsker at USA skal bombe Iraks oljebrønner for å hindre at IS tjener penger på olje. Etter det ville USA ha gått inn med bakkestyrker og tatt over oljebrønnene.

– Du tar bort IS sin rikdom. Du går inn og bomber helvete ut av oljebrønnene og tar tilbake oljen. Vi kommer til å tjene mye penger, sa han i et intervju med NBC.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt