NRK Meny
Normal

Trump: Ingen presidentkandidat kjenner skattelovene bedre enn jeg

Trump benekter ikke skatteavsløringene i The New York Times, men gjentar at han er den eneste som kan fikse de kompliserte skattereglene.

 Donald Trump

The New York Times har fått tak i Trumps skattepapirer fra 1995. Ifølge eksperter avisen har snakket med kan han ha unngått å betale føderal inntektsskatt i 18 år.

Foto: KATHY WILLENS / Ap

– Jeg kjenner våre kompliserte skattelover bedre enn alle som har prøvd å bli president i USA, og jeg er den eneste som vet hvordan vi kan fikse det, skriver kan på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Svaret er det samme som valgkampteamet hans publiserte like etter at The New York Times publiserte en artikkel som antyder at Trump kan ha sluppet unna føderal inntektsskatt de siste 18 årene.

Avisen har fått skatteeksperter til å gå gjennom lekkede skattedokumenter fra 1995. Ekspertene har kommet frem til at skattereglene kan ha tillatt Trump å utnytte et tap på 916 millioner dollar i 1995 til å slippe å betale skatt.

– Han kan dra enorm fordel av at han ble fullstendig ødelagt på begynnelsen av 1990-tallet, sier Joel Rosenfeld, ved New York.

Laster Twitter-innhold

– Legg frem ligningen

Hillary Clinton har flere ganger kritisert Trump for hans manglende åpenhet. Da de møttes til debatt mandag, viste Clinton til at han en gang skal ha sagt til en kasinoinspektør at han ikke betalte noe i føderal inntektsskatt på 70-tallet. «Det gjør meg smart», repliserte Trump.

Artikkelen i The New York Times underbygger langt på vei Clintons utspill, og søndag var teamet hennes kjapt ute med å kritisere Trump.

Laster Twitter-innhold

– Der er det. Denne rapporten avslører Trumps tidligere tabber i forretningslivet, og hvor lenge han kan ha unngått å betale skatt. I løpet av ett år tapte han en milliard dollar. En milliard. Han lurte små bedrifter, sparket ansatte, og forlot hardtarbeidende samfunn, skriver Clintons valgkampsjef, Robby Mook, og fortsetter.

– Og hvordan gikk det med ham? Antakelig unngikk han å betale skatt i to tiår – mens millioner av arbeidende familier betalte sine skatter. Han kaller det «smart».

Mook mener det nå er på tide at Trump offentliggjør skattepapirene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt