Trump: – Tror dere Hillary kunne stått her i en time?

Donald Trump kom med nytt sleivspark om at Hillary Clinton hadde følt seg «overopphetet» på et folkemøte i Ohio onsdag kveld.

Donald Trump

50 GRADER: Donald Trump sa han ikke visste om Hillary kunne greid å holde ut en time på scenen i et rom med 50 grader. Her er holder Trump tale fra scenen i Canton, Ohio, USA.

Foto: JEFF SWENSEN / AFP

I en basketballhall med aircondition i Canton i Ohio holdt republikanernes presidentkandidat Donald Trump en 40 minutter tale onsdag kveld.

Flere ganger i talen gikk Trump vekk fra det ferdigskrevne manuset på teleprompterne. Og for første gang siden han mandag ønsket Hillary Clinton god bedring, etter at hun sa hun var «overopphetet», kommenterte Trump helsetilstanden hennes:

– Det er varmt!

Donald Trump

HELSEKOMMENTAR: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump har inntil nå holdt en lav profil i å kommentere Clintons helse. Her er han på scenen på Canton Memorial Civic Center i Ohio.

Foto: JEFF SWENSEN / AFP

– Tror dere dette er enkelt? I dette vidunderlige rommet med 50 grader, sa Trump fra talerstolen.

– Det er varmt, og det er alltid varmt når jeg opptrer fordi folkemengdene er så store. Arenaene er ikke laget for slike folkemengder.

– Jeg vet ikke, folkens Tror dere Hillary Clinton ville vært i stand til å stå her og gjøre dette én time? Ikke vet jeg, sa Trump til stor applaus fra salen.

Ifølge Politico var det langt kjøligere enn 50 grader i hallen, og flere av tilskuerne hadde på seg jakker.

Helsetilstanden til Hillary Clinton har de seneste dagene seilet opp som et av de viktigste temaene i valgkampen, etter at Hillary Clinton måtte dra fra en 11. september-markering i New York fordi hun følte seg «overopphetet». Senere opplyste kampanjen hennes at hun også led av lungebetennelse og gikk på antibiotika.

Hillary Clinton vinker etter å ha blitt syk under 11. september-markering

HELSEBRÅK: Hillary Clinton vinker til pressen timer etter at hun måtte forlate en minneseremoni. Trump har lenge holdt en nøytral linje i å kommentere helsen hennes.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

I onsdagens tale kom Trump også med en noe mildere uttalelse om helsen til Hillary:

– Nå ligger hun i sengen og blir bedre. Og vi vil at hun skal bli bedre, vi vil ha henne tilbake i kampanjen, ikke sant, sa Trump om Clinton, som er på bedringens vei.

Trump leder på måling i Ohio

Ohio er en av de såkalte vippestatene i USA som eksperter mener Trump må vinne for å ha sjanse til å bli president i USA.

Nye målinger viser at Trump leder med knapp margin.

En CNN-måling viser at Trump har 46 prosents oppslutning blant dem som trolig kommer til å stemme i Ohio, mens Clinton har 41 prosents oppslutning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt