Trump: – Kan rette opp en grusom feil

Donald Trump roser FBI etter at det ble kjent at FBI gjenåpner etterforskningen av Hillary Clintons e-postserver.

Donald Trump brukte deler av talen til å snakke om FBI sin besluttning om å gjenåpne etterforskningen av Hillary Clintons bruk av en privat epostserver

Trump roser FBI.

– Jeg har dyp respekt for det faktum at FBI og Justisdepartementet nå er villige til å ha motet til å rette opp den grusomme feilen de gjorde, sa Trump.

Den republikanske kandidaten kom med kommentaren under et valgmøte i Manchester i delstaten New Hampshire, bare minutter etter at nyheten var blitt kjent.

Han la til at «endelig kan det kanskje skje at rettferdigheten blir oppfylt».

Tilhengerne på valgmøtet ropte «Lås henne inne», mens Trump sa at «Hillary Clintons korrupsjon er på en størrelse vi aldri har sett før».

Donald Trump

Donald Trump fikk stor jubel for sine angrep på Hillary Clinton under valgmøtet i Manchester, New Hampshire.

Foto: Evan Vucci / Ap

– Vil dominere nyhetsbildet

– Dette er en nyhet som kommer til å dominere nyhetsbildet i de siste dagene mot valget, sier NRKs USA-korrespondent Anders Tvegård.

Nyheten ble kjent tolv dager før valgdagen 8. november. Trump har på de siste meningsmålingene ligget opptil ti prosentpoeng bak Clinton på meningsmålingene, men kan få et løft av at etterforskningen gjenåpnes.

– Det gjør at Trump kan fortsette retorikken om at Clinton er uærlig. For hans kampanje er dette en gavepakke, sier Tvegård.

– Stopp hemmeligstemplet brifinger

Den republikanske lederen for Representantenes hus, Paul Ryan, var også raskt ute med å kritisere Clinton.

Ryan sier at Clinton ikke bør få hemmeligstemplede brifinger før e-postetterforskningen er «endelig avsluttet».

I tråd med etablert praksis mottar både Clinton og Trump brifinger med hemmeligstemplet innhold fra amerikanske myndigheter.

SISTE NYTT

Siste nytt