Trump: – Jeg er mentalt stabil og skikkelig smart

USAs president Donald Trump har rykket ut på Twitter og forsikret at han er mentalt stabil og smart. Og ikke bare smart, men faktisk et geni.

KALLER BOKA OPPSPINN: USAs president Donald Trump tar til motmæle mot dem som mener han ikke er mentalt stabil.

I den ferske boken «Fire and Fury» stiller medarbeidere i Det hvite hus spørsmål ved Trumps evne til å styre landet. Nå tar presidenten til motmæle på sitt vis, med Twitter-meldinger.

– Faktisk, gjennom hele livet, så har mine to største styrker vært at jeg er mentalt stabil og, liksom, skikkelig smart, skriver Trump på Twitter.

Laster Twitter-innhold

– Jeg har gått fra å være en veldig vellykket forretningsmann, til en topp TV-stjerne til president i USA (på første forsøk). Jeg tror det kvalifiserer ikke bare til smart, men til geni … og et veldig stabilt geni!

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– «Sloppy Steve» som slapp ham inn

Trump kaller også forfatteren av boka, Michael Wolff for en «komplett taper».

Under en pressekonferanse senere lørdag ble Trump spurt av en journalist om hvorfor han følte behov for å skrive twittermeldingene ovenfor.

– Fordi jeg gikk på den beste skolen, var en veldig god student, tjente milliarder som toppforretningsmann, var på tv, og ble en enorm suksess, som dere sikkert vet, og stilte til presidentvalg én gang, og vant.

Ifølge Trump kjenner ikke forfatteren ham, og avviser at han har intervjuet ham i Det hvite hus.

– Jeg vurderer denne boka som diktning, og innholdet som falskt. Det var «Sloppy Steve» som brakte Michael Wollf inn i Det hvite hus. Det er vel derfor han nå må se seg om etter en ny jobb, sa Trump.

Krangler om sannhetsgehalten i boka

Kilder i boka beskriver Trump som en ustabil person som er uskikket til å være president, noe alle rundt ham hevdes å være klar over.

Presidenten selv mener boka er full av løgner, feil og kilder som ikke eksisterer, og utgivelsen er blitt forsøkt stanset av Trumps advokater.

"Fire and Fury: Inside the Trump White House" book is displayed in Washington

FIRE AND FURY: Kontroversiell bok beskriver Donald Trump som ustabil og barnslig.

Foto: Social Media / Reuters

Forlaget svarte med å gi ut boka fire dager tidligere enn planlagt.

I et intervju med NBC sier forfatteren at han står ved alt som står i boken, og tilbakeviser Trumps utsagn på Twitter der han kaller påstandene i boken falske.

Wolff hevder den amerikanske presidenten beskrives som «et barn» av sine nærmeste rådgivere i sitt første intervju etter at innholdet i boken ble kjent.

Forfatteren bak den kontroversielle boken «Fire and Fury», Michael Wolff, hevder den amerikanske presidenten beskrives som «et barn» av sine nærmeste rådgivere i sitt første intervju

Forfatter Michael Wolff gikk til frontalangrep på den amerikanske presidenten da han ble intervjuet hos NBC.

Trump har også truet med søksmål mot den tidligere valgkamplederen, sjefstrategen Steve Bannon, som er blant dem som retter kraftig kritikk mot presidenten og hans familie i boka.

Det er ikke første gangen Trump tar til motmæle og krangler på Twitter. Flere senatorer fra samme parti har uttrykt sterk tvil om Trumps evne til å styre USA.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt