Hopp til innhold

Trump: – Jeg arvet et kaos

USAs nye president, Donald Trump, angrep nok en gang pressen og beskyldte sin forgjenger Barack Obama for å ha etterlatt ham en verden i et eneste kaos.

Donald Trump mener hans forgjenger Barack Obama etterlot ham et USA og en verden i kaos.

– VI SKAL FIKSE ALT: – Midtøsten er en katastrofe. Nord-Korea. IS sprer seg som kreft – enda mer rot som jeg har arvet fra vår tidligere regjering, men vi skal fikse alt, sa Trump.

– Media forsøker å angripe oss fordi vi oppfyller løftene vi ga, og er misfornøyd med det, sa Trump fra talerstolen torsdag kveld.

Ifølge presidenten har pressen «mistet kontrollen» og kalte den for «uærlig». Blant annet trakk han frem at pressen ikke rapporterer det «fenomenale arbeidet» hans regjering har utført hittil, men isteden fokuserte på alt negativt og «hat».

På spørsmål fra pressen, kalte presidenten påstandene om kontakt med russerne under valgkampen for «falske nyheter», og avviste at han hadde noe med saken å gjøre.

– Ingen jeg vet om i valgkampapparatet mitt kontaktet russiske tjenestemenn, sa han.

Trump opplyste også at han har bedt Justisdepartementet etterforske lekkasjen av hemmeligstemplede opplysninger til mediene.

– Det er kriminelle handlinger av personer i byråene. Lekkasjene er ekte, men nyhetene er falske, hevdet presidenten.

En journalist arresterte Donald Trump da han skrøt av med hvor stor margin han valgt presidentvalget.

SE VIDEO: En av journalistene på pressekonferanse konfronterte president Donald Trump med at han kom med uriktige opplysninger når det gjaldt seiersmarginen under valget.

Skal lage nytt innreiseforbud

I løpet av pressekonferansen snakket Trump om presidentordrene han har gitt og kommer til å gi i nærmeste framtid.

Blant annet varslet han det kommer et nytt innreiseforbud som er tilpasset domstolens kjennelser.

Presidenten trakk også nok en gang fram at han skal bygge en mur mot Mexico.

– Noen ting jeg gjør er sikkert ikke populære, men nødvendige for vår sikkerhet, fortsatte han, før han la til at han har kommet for å «reparere det ødelagte systemet».

– Jeg arvet et kaos, både hjemme og i utlandet. Vårt land blør arbeidsplasser og selskaper ut av landet. Det er ustabilitet. Midtøsten er en katastrofe. Nord-Korea. IS sprer seg som kreft – enda mer rot som jeg har arvet fra vår tidligere regjering, men vi skal fikse alt, sa Trump.

President Donald Trump møtte pressen

SE HELE pressekonferansen fra Det hvite hus 16. februar 2017.

Første Trump-minister med latinamerikansk bakgrunn

I utgangspunktet skulle pressekonferansen handle om at Trump utnevnte Alexander Acosta som arbeidsminister. Den erfarne juristen har blant annet vært visejustisminister i George W. Bush´ regjering.

Alexander Acosta

Acosta har bakgrunn som jurist med arbeidsrett som spesialfelt, og har blant annet jobbet for påtalemyndigheten i Florida.

Foto: EVAN VUCCI / Ap

– Jeg tror han kommer til å bli en fantastisk arbeidsminister, sa Trump fra talerstolen.

Trumps opprinnelige kandidat Andrew Puzder trakk seg onsdag, angivelig fordi han ikke ville blitt godkjent av Senatet.

Allerede før pressekonferansen meldte nyhetsbyrået Reuters at en anonym kilde knyttet til Trump-administrasjonen bekreftet at Acosta blir den nye arbeidsministeren.

Acosta har bakgrunn som jurist med arbeidsrett som spesialfelt, og har blant annet jobbet for påtalemyndigheten i Florida. Siden Acosta allerede har blitt godkjent av Senatet i forbindelse med tidligere verv, er det lite sannsynlig at noe fra hans bakgrunn skal forhindre ham i å få ministerposten, skriver Reuters.

Acosta er den første av Trumps utnevnte ministre som har latinamerikansk bakgrunn.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt

Donald Trump kan vinne valget i 2024. Vi har snakket med to av de som var hans nærmeste medarbeidere om hva en ny presidentperiode med Donald Trump vil bety
Programleder Eline Buvarp Aardal.

Tidligere topprådgiver om fire nye Trump-år: – Som sist, bare verre

NRK har spurt tre republikanske ringrever: Hvordan blir en runde to med Trump?