Trump: – FBIs agenter vil ikke la Clinton slippe unna

Donald Trump nekter å godta at FBI-sjefen sier Hillary Clinton ikke blir straffeforfulgt. – Agentene i organisasjonen vil ikke la henne slippe unna, sier han.

Presidentkandidaten godtar ikke FBI-sjefens konklusjon i e-postsaken.

Donald Trump mener agentene «på gulvet» i FBI ikke vil la Hillary Clinton «slippe unna».

Etter at FBI-sjef James Comey søndag sa at FBI ikke har endret sin konklusjon fra i sommer om å ikke straffeforfølge Clintons bruk av en privat epostserver da hun var utenriksminister, har Trump gått til nye angrep. Trump mener hans demokratiske rival «beskyttes av et manipulert system».

– Hillary Clinton er skyldig. Du kan ikke granske 650.000 eposter på åtte dager, sa Trump på et valgmøte i Sterling Heights i delstaten Michigan søndag.

Nå setter han sin lit til etterforskerne lenger ned i det føderale politiet.

– Etterforskningen kommer til å fortsette. De menige spesialagentene vil ikke la henne slippe unna med sine forferdelige forbrytelser, sa Trump ifølge Reuters.

Også visepresidentkandidat Mike Pence protesterte.

– Feilaktig håndtering av hemmeligstemplet informasjon er en forbrytelse, sa Pence på et valgmøte i Hickory i North Carolina.

I juli konkluderte FBI med at Clinton hadde vært «ekstremt uforsiktig» da hun brukte en privat server til sine sposter mens hun var utenriksminister, men konkluderte med at det ikke var en forbrytelse.

Clintons stab fornøyd

Clinton Hillary

FBI har avsluttet granskingen og besluttet at det ikke er noen grunn til at det skal reises tiltale mot Clinton.

Foto: Andrew Harnik / Ap

Reaksjonene fra de to republikanerne står i skarp kontrast til hvordan Comeys konklusjon ble mottatt i Clintons valgkampstab.

– Vi er glade for at han har funnet ut det som vi var ganske sikre på, at han bekrefter beslutningen han kom fram til i juli, sier Clintons kommunikasjonsdirektør, Jennifer Palmieri.

Talsperson Brian Fallon legger til i en twittermelding at det hele kunne vært undersøkt før Comey sendte sitt første brev til Kongressen for en drøy uke siden.

Mange eposter de tidligere hadde sett

Da gikk Comey ut med opplysninger om at FBI hadde funnet nye eposter som kunne være relevante for etterforskningen av Clintons private epostserver. De nye epostene ble angivelig funnet på en PC som tilhørte den skandaliserte eks-politikeren Anthony Weiner og hans nå fraseparerte kone Huma Abedin, en av Clintons nærmeste rådgivere.

I et brev sendt til Kongressen søndag skriver Comey at etterforskerne i FBI har jobbet døgnet rundt siden de siste epostene ble oppdaget i begynnelsen av oktober.

Ifølge FBI-etterforskerne skal disse siste epostene enten vært personlige eller kopier av eposter som etterskerne har sett tidligere, melder BBC.

Blusset opp

Dermed blusset epostsaken, som har heftet ved Clinton og hennes kandidatur i lang tid, opp igjen. Saken dukket først opp i mars 2015, da det ble kjent at Clinton hadde brukt en privat konto og server til å sende eposter i embets medfør da hun ledet utenriksdepartementet i årene 2009 til 2013.

Saken var tilsynelatende over da FBI og Comey i juli konkluderte med at Clinton hadde vært skjødesløs i sin omgang med sensitive dokumenter. Likevel var konklusjonen at det ikke skulle reises sak mot henne. Det var denne konklusjonen FBI-sjefen sådde tvil om da det var mindre enn to uker igjen til valget.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt