Hopp til innhold

Trump vurderer å invitere Putin til USA i løpet av høsten

President Donald Trump har bedt om at det blir forberedt et nytt møte med Russlands president Vladimir Putin. Denne gang i USA.

Trump-Putin summit in Helsinki

PLANLEGGER MØTE: Ifølge Trump-administrasjonen planlegges det et nytt møte mellom den russiske og den amerikanske presidenten i løpet av høsten.

Foto: Kevin Lamarque / Reuters

I en tweet torsdag kveld norsk tid, skriver presidentens pressesekretær Sarah Huckabee Sanders at Trump har spurt John Bolton, som er nasjonal sikkerhetsrådgiver, om å invitere Putin til et nytt møte i Washington i løpet av høsten.

Laster Twitter-innhold

I dagene etter toppmøtet i Helsingfors mellom USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin mandag, har det vært stor usikkerhet rundt hva Trump sa til sin russiske motpart under møtet.

Tre dager etter møtet kommer beskjeden fra Trump-administrasjonen om at et nytt møte er under planlegging.

Det har foreløpig ikke kommet noen signaler fra den russiske leiren om de vil takke ja til den amerikanske invitasjonen.

Etterretningssjef overrasket

Dan Coats, som er etterretningssjef i USA, var på en sikkerhetskonferanse i Aspen, Colorado, da han ble informert av en journalist om nyhetene om det nye Russland-møtet.

Dan Coats

OVERRASKET: Dan Coats, som er etterretningssjef i USA, sa han ble overrasket over nyhetene om et nytt Putin-møte i løpet av høsten.

Foto: AP

– Det var ikke jeg klar over. Det kommer til å bli spesielt, sa Coats. Han la til at han ikke hadde noen opplysninger om hva som var blitt sagt under møtet i Helsingfors.

– Det er presidenten som har styringen på dette. Men hvis han hadde spurt meg om hvordan møtet skulle settes opp, ville jeg ha foreslått et litt annet opplegg. Det er alltid en fare for at Putin tar opp slikt på bånd, sa Coats.

– Vellykket møte

En ny undersøkelse viser at Putin-bråket den siste uka ikke har svekket Donald Trumps stilling blant egne velgere, og at de aller fleste republikanere støtter hans opptreden. Det viser en meningsmåling fra Axios/SurveyMonkey, som ble offentliggjort torsdag.

Trump selv har også torsdag tvitret om at møte med Russland var en stor suksess, og at han ser frem til å se frem til et nytt møte.

«Toppmøtet med Russland var en stor suksess, unntatt hos folkets egentlige fiende, Falske-nyheter-mediene».

«Jeg ser frem til vårt andre møte, der vi kan begynne å iverksette mye av det vi diskuterte, inkludert å stoppe terrorismen, sikkerhet for Israel, atomspredning, cyberangrep, handel, Ukraina, fred i Midtøsten, Nord-Korea og mer. Det er mange svar på disse problemene, noen enkle, andre vanskelige...men de kan ALLE løses!», skrev Donald Trump.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt