Trump ser ut til å ha sikret seg nominasjonen

WASHONGTON (NRK): Lederen i den republikanske partiorganisasjonen ber Republikanerne samle seg bak Donald Trump etter at Ted Cruz trakk seg fra valgkampen i natt. Donald Trump vil høyst sannsynlig bli republikanernes presidentkandidat etter nattens knockout på Cruz.


Donald Trump ser ustoppelig ut i den republikanske nominasjonskampen etter å ha tatt en nøkkelseier i Indiana og samtidig kvittet seg med sin argeste konkurrent. Mangemilliardæren var uvanlig mild da han gikk på talerstolen for å kommentere Ted Cruz' exit fra valgkampen

VIDEO: Alt tyder nå på at Donald Trump blir presidentkandidat for Det republikanske partiet ved valget i november. I natt omtalte han Ted Cruz i rosende ordelag.

– Trump vil bli partiets trolige presidentkandidat. Vi må samle oss og fokusere på å slå Hillary Clinton, twitret lederen i Republikanernes nasjonale komité, Reince Priebus kort tid etter at den dramatiske nyheten kom fra Indiana i natt.

Cruz ga seg

Etter det sviende nederlaget i delstaten, gir Ted Cruz opp forsøket på å bli USAs neste president.

Reince Priebus.

Reince Priebus er leder for Republikanernes nasjonale komité.

Foto: JOE SKIPPER / Reuters

– Fra starten av har jeg sagt at jeg vil fortsette så lenge det finnes en levedyktig vei mot presidentvalget. I kveld er jeg lei meg for å si at denne veien er blitt stengt, sa Cruz til sine tilhengere i Indianapolis.

Cruz satset alt i Indiana og lanserte også Carly Fiorina som sin visepresidentkandidat i forrige uke for å forsøke å tiltrekke flere velgere, men han klarte det ikke.

Delstatene som gjenstår i nominasjonsprosessen har han små muligheter til å vinne i, og han valgte derfor å trekke seg i natt.

– Vi har gitt alt, men velgerne har valgt en annen vei. Så vi legger ned vår kampanje. Men vi legger ikke ned vår kamp for frihet, fortsatte Cruz.

Ted Cruz gir opp forsøket på å bli USAs neste president etter nederlaget i nominasjonsvalget i Indiana.Det kunngjorde Cruz i sin tale etter det skuffende resultatet i delstaten.

VIDEO: Ted Cruz annonserte i natt at han trekker seg fra nominasjonskampen.

Trump feirer i New York

Stemmetellingen i Indiana er ikke ferdig, men Donald Trump ligger an til en klar seier i delstaten. Nå er bare han og Ohio-guvernør John Kasich igjen i feltet som kjemper om å bli Republikanernes kandidat til presidentvalget i november.

Med Cruz ute bør det være en smal sak for Donald Trump og sikre seg de resterende delegatene han trenger for å nå det nødvendige flertallet på 1237 når de siste delstatene holder valg 7. juni.

– Jeg vet ikke om han liker meg eller ikke, men han er litt av en konkurransemann, sa Donald Trump om rivalen Cruz på sin seierspressekonferanse i Trump Tower i New York i natt.

Han var langt mindre sleivkjeftet enn han har vært på mange andre slike pressekonferanser.

Laster innhold, vennligst vent..

Kasich holder koken

Ohio-guvernør John Kasich sier han vil fortsette kampen mot Trump til tross for at han ikke han mulighet til å slå ham i nominasjonskampen.

Kasich er den av de republikanske kandidatene som har gjort det best i meningsmålinger mot Hillary Clinton og mener partiet bør satse på ham dersom det blir kampvotering på landsmøtet i Cleveland i juli.

Dersom Donald Trump når det magiske flertallet han trenger innen den tid, vil det imidlertid være vanskelig å forstå hvordan partiet skal klare å stoppe ham.

Partileder Reince Priebus oppfordring til forsoning må derfor langt på vei tolkes som et tegn på at partiet gir opp kampen mot å stoppe Trump.

.

SISTE NYTT

Siste nytt