Trump vil ikke trekke USA ut av handelsavtale

Kort tid etter det ble meldt at USA vurderte å trekke seg ut av «den verste dealen i USAs historie», meldte Det hvite hus om Nafta-enighet med Canada og Mexico.

Donald Trump, Justin Trudeau

Etter å ha bl.a. snakket med den canadiske statsministeren Justin Trudeau, har Trump besluttet å forbli i Nafta-avtalen med Canada og Mexico.

Foto: Evan Vucci / AP

President Donald J. Trump gikk til valg på at han ville reforhandle eller trekke USA ut av frihandelsavtalen Nafta (North American Free Trade Agreement) med Mexico og Canada.

Trump omtalte avtalen som «den verste dealen i USAs historie», og gjorde ofte et poeng av at den ble signert av Bill Clinton, mannen til valgmotstander Hillary Clinton.

Laster Twitter-innhold

Flere medier meldte nylig at han ifølge administrasjonskilder vurderte å signere en presidentordre som skrotet USAs deltakelse i avtalen.

Kort tid etter kom det en pressemelding om at Trump hadde vært i telefonsamtaler med Canadas statsminister Justin Trudeau og Mexicos president Enrique Peña Nieto, og besluttet å reforhandle og forbli i avtalen.

– Lederne besluttet å raskt gjøre det mulig å reforhandle til alle tre landenes fordel, heter det i meldingen fra Det hvite hus, ifølge AP.

– Sluttresultatet gjør alle tre landene sterkere og bedre, står det videre.

Den meksikanske presidenten bekrefter at han har snakket med Trump, og at de er blitt enige om «bekvemmeligheten» av å ikke skrote avtalen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt

Blinken: – Diplomatiet fortsetter, USA vil svare på russiske sikkerhetskrav

Russland og USA vil fortsette å snakke om Ukraina-konflikten og om russiske sikkerhetsgarantier. Det sa utenriksministrene Sergej Lavrov og Antony Blinken etter møtet i Genève i dag.