Hopp til innhold

Trump truer Diktator-Kim med «ild og raseri ulikt alt verden har sett»

Dersom Nord-Korea eskalerer atomvåpentrusselen.

Trump sier Nord Korea vil bli møtt med ild, sinne og makt hvis landet øker atomtrusselen.

Trump gikk hardt ut mot Nord-Korea under et pressemøte på en Trump-golfklubb i New Jersey.

USAs president Donald Trump truer Nord-Korea med «ild og raseri ulikt alt verden har sett», dersom det lukka landet eskalerer atomtrusselen ytterligere.

– Nord-Korea bør ikke true USA igjen, sier Trump til reportere på Trump-golfklubb i Bedminster i New Jersey, hvor han etter planen skal tale om narkotikaavhengighet i USA.

– [Kim Jong-un] har vært veldig truende. Som sagt, de vil bli møtt med ild og raseri («fire and fury») og makt, ulikt alt annet verden har sett, gjentar han.

Uttalelsen kommer samme dag som en lekket etterretningsrapport slår fast at Nord-Korea trolig har utviklet atomvåpen som er små nok til fraktes med langtrekkende missiler. Det japanske forsvarsdepartementet også konkludert med at det er mulig, ifølge Washington Post.

Dersom etterretningspåstandene stemmer, har landet nådd en kritisk milepæl på veien mot å bli en fullverdig atomvåpenmakt som potensielt kan ramme større deler av verden.

Nord-Korea har i sommer foretatt to testoppskytinger av raketter som trolig er i stand til å nå mål på det amerikanske fastlandet.

I kjølvannet av dette har FNs sikkerhetsråd enstemmig vedtatt å skjerpe sanksjonene mot diktator Kim Jong-uns regime.

Nord-Korea hevder de kan nå hele USAs fastland

SISTE NYTT

Siste nytt