NRK Meny
Normal

Trump-tilhengere brenner Trump-hatter

I USA brenner Trump-tilhengere nå sine hatter i protest mot at presidenten forhandler med demokratene om en ny avtale for å beskytte unge, ulovlige innvandrere.

Laster Twitter-innhold

#burnmyMAGAhat er i ferd med å ta av på Twitter, etter at president Donald Trump inngikk en intensjonsavtale om å få til en avtale som gjør at unge, ulovlige innvandrere kan bli i USA.

Presidenten svikter sine velgere

En slik avtale skal eventuelt erstatte Obamaadminsitrasjonens DACA-programmet, som åpnet for at innvandrere som kom til USA før de fylte 16 år kan få oppholds- og arbeidstillatelse for to år av gangen.

4. september ga justisminister Jeff Sessions ordre om at DACA skal skrotes, men ti dager seinere skiftet altså presidenten kurs og ble enige med demokratenes ledere i Kongressen om å finne en erstatning.

Laster Twitter-innhold
USA-TRUMP/

Make America Great Again hatter fylte salen under president Trumps folkemøte i Melbourne, Florida 14. februar i år.

Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

De røde hattene med «Make America Great Again» var Trump-kampanjens mest slående visuelle symbol. Trump brukte capsen selv, og på de store folkmøtene bølget salen av røde hoder. Det har de også gjort etter at han ble president. Nå fyres de opp av forbannede tilhengere.

Laster Twitter-innhold

– Du har latt være å skrote DACA, vi blir i Afghanistan, du sviktet mange av dine valgløfter. Du har blitt en del av myra du skulle drenere. Jeg har ikke noe valg, sier Luis Withrow i en tweet før han setter fyr på capsen.

Laster Twitter-innhold

Stadig nye bilder av brennende luer dukker nå opp på Twitter.

Hashtagen «#AmnestyDon» brukes til å formidle advarsler om at Trumps mykere linje overfor unge, ulovlige innvandrere kan føre til en bølge av nye masseinnvandring.

Laster Twitter-innhold

Twitterkampanjen for å brenne Trump-hatter har så langt ikke nådd farsott-nivå. Men den er en påminnelse om at innvandring og innvandrere er et hovedtema for Trumps velgere, og at støtten fra kjernevelgerne ikke er betingelsesløs.

Les også: Trump snur igjen – vil ha avtale om unge innvandrere

Les også: Trump-tilhengerne skjeller ut presidenten

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt